Dansker skal styre svensk rutschebane

Tidligere Tivoli-direktør bliver chef for den store svenske Liseberg forlystelsespark.

Andreas Andersen er særdeles godt bekendt med rutschebaner, gynger og karruseller efter syv år som bl.a. underdirektør i Tivoli. Her sidder han (tv.) i Himmelskibet med en fotograf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver en dansker, der får fornøjelsen af at styre Nordens største forlystelsespark, Liseberg i Göteborg. Den tidligere vicedirektør i Tivoli Andreas Andersen sætter sig fra 1. februar næste år forrest i bl.a. rutschebanen Balder, der regnes for en af de fineste træ-rutschebaner i verden.

Andreas Andersen er særdeles godt bekendt med rutschebaner, gynger og karruseller efter syv år som bl.a. underdirektør i Tivoli, som han forlod for tre år siden.

I den mellemliggende periode har Andreas Andersen holdt kontakten med underholdningsbranchen ved lige som chef for Europa-kontoret for den internationale sammenslutning af forlystelsesparker IAAPA i Bruxelles.

Liseberg er med sine tre millioner besøgende om året størst i Norden. Parken åbnede i 1923 og ejes og drives af Göteborgs kommune. Den er normalt åben fra slutningen af april til slutningen af september, men lige som københavnske Tivoli er Liseberg åben i november-december med bl.a. julemarked og isskøjteløb.