Dansker skal ind i Telenor-toppen

eBays tidligere annoncedirektør skal være med til at rydde op i telegiganten oven på korruptionssag.

Foto: Rune Evensen. Jacob Fonnesbech Aqraou (til højre) var tovholder, da eBay for nogle år siden købte Den Blå Avis af Karsten Ree (til venstre) for 2,1 milliarder kroner. Nu skal Jacob Aqraou ind i Telenors bestyrelse i Norge. Arkivfoto: Rune Evensen, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den mangeårige direktør for internetauktionsgiganten eBays annoncevirksomhed, danskeren Jacob Fonnesbech Aqraou, er indstillet til en bestyrelsespost i et af verdens ti største mobilselskaber.

43-årige Jacob Fonnesbech Aqraou, som er født i Danmark og bosat i Schweiz, foreslåes valgt ind i bestyrelsen for norske Telenor, som er i gang med en kæmpe oprydning oven på korruptionssager i det russiske Vimpelcom, som Telenor - endnu - ejer 33 procent af.

Jacob Aqraou har blandt andet været direktør for eBays virksomhed i Europa, Mellemøsten og Afrika og administrerende direktør for eBays rubrikannoncevirksomhed frem til januar 2015. Før han begyndte i eBay i 2002, etablerede han selskabet Finexia, ligesom han har arbejdet i en investeringsbank og som ledelseskonsulent. Han har en mastergrad i finans og regnskab fra Copenhagen Business School (CBS) i 1996 og en MBA fra Harvard Business School i 2000.

Også Siri Beate Hatlen, 59 år, er foreslået til bestyrelsen. Hun har haft flere lederstillinger inden for både den private og offentlige sektor i Norge, heriblandt som koncerndirektør i Statkraft og administrerende direktør ved Oslo Universitetssygehus. I dag sidder hun i bestyrelsen i fire selskaber.

Advokatfirmaet Deloitte afleverede sidst i april sin undersøgelse af korruptionssagen. Den fastslår, at ingen Telenor-ansatte har været involveret i selve korruptionen eller andre lovstridige handlinger, men at der har været interne svagheder i Telenors kontrol.

Der er generalforsamling i Telenor 11. maj, hvor de to kandidater vil skulle vælges