Dansker sælger sit PC-spilfirma

Verdens største producent af computerspil, Electronics Arts, køber dansk spiludvikler.

Danskeren Jesper Jensen har solgt sin virksomhed til verdens største producent af computerspil.

Electronics Arts (EA) købte fredag Jesper Jensens Super Computer International (SCI). Beløbet vil de ikke oplyse, men Electronic Arts omsætter for over 20 milliarder kroner og har 7.000 ansatte.

Computerspil lever stadig mange steder med et ry som noget useriøst, men markedet er blandt de hurtigst voksende i verden. Årligt sælges der for rundt regnet 200 milliarder kroner computerspil.

Jesper Jensen og hans 15 ansatte følger med i handelen. Jesper Jensen selv fortsætter som udviklingsleder i SCI. SCI står bag et kommunikationsværktøj for onlinespillere, PlayLinc, som bruges af 300.000, selv om det endnu kun er i testudgaven. Det vil EA nu indbygge i sine computerspil.

De danske computerspilproducenter, som har mange flotte, internationale successer bag sig, sætter i voksende omfang professionelle folk i deres bestyrelser. De to store danske er IO Interactive og Deadline Games. IO Interactive blev i 2004 købt af den internationale spiludgiver Eidos. Deadline Games, som står bag bl.a. »Chili con carnage« og »Total overdose«, er noteret på First North-børsen

Typisk koster det 70-120 millioner kroner at få et spil færdigt og ud på markedet.