Dansker rykker ind i Telenor-toppen

Henrik Clausen, som gennem ti år stod i spidsen for Telenor i Danmark, skal nu udtænke telegigantens strategi og stå for de digitale satsninger.

Henrik Clausen indtræder nu i koncerndirektionen for Telenor, et af verdens ti største mobilselskaber. Arkivfoto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere topchef for Telenor i Danmark, Henrik Clausen, træder ind i toppen af en af verdens ti største telekoncerner.

Norskejede Telenor har udnævnt den 50-årige dansker til koncerndirektør og leder af Telenors strategi- og digitaldivision i en ny samlet enhed. Han tiltræder 15. juni.

Henrik Clausen har siden 2010, da han forlod Telenor Danmark, stået i spidsen for Telenors mobilselskab i Malaysia, Digi, som han har fået banket op til at være en god forretning, samtidig med at han har sat et nordisk præg på hele ledelsen i selskabet.

Læs også: Stor analyse af 48 teleselskabers økonomi

Stod i spidsen under store omvæltninger

Han overtog i 2000 direktørposten i bredbåndsselskabet Cybercity, som sikrede mange danskere den første internetforbindelse. Da Telenor i 2005 købte Cybercity, blev den dengang 42-årige Henrik Clausen direktør for det samlede selskab og fik samtidig til opgave at rydde op og udvikle Telenor i Danmark, mens konkurrencen buldrede løs. Under Henrik Clausen købte Telenor mobilselskabet Bibob af multiiværksætteren Frank Rasmussen og skiftede navnene fra Sonofon og Cybercity til Telenor.

Han, der er uddannet civilingeniør i elektronik, rykkede i Malaysia med en treårig kontrakt i lommen. Den blev for nylig fornyet, men nu hentes han hjem til hovedkontoret i den tidligere Fornebu-lufthavnsbygning uden for Oslo, hvor han vil drage nytte af hans analytiske evner.

Afløser sidder også med

Det er Telenors topchef gennem mange år, Jon Fredrik Baksaas, der har udnævnt Henrik Clausen til koncerndirektionen. Her sidder i forvejen hans afløser i Danmark fra 2010 til 2012, nordmanden Jon Erik Haug, som har ansvar for personaleudvikling.

Samtidig med Henrik Clausens udnævnelse samler Telenor nu myndighedskontakter, kommunikation og samfundsansvar under Katja Christina Nordgaard, som har været Norges ambassadør i Thailand, Cambodia og Myanmar og rykker ind i august. Endelig bliver juridisk direktør Pål Wien Espen nu koncerndirektør med samme ansvar som tidligere.

Læs også: Analyse: IT-hosting i stor fremgang