Dansker på vej til at forlade Nordeas bestyrelse

Der er flere udskiftninger på vej i bestyrelsen i Nordens største bank, Nordea. Det skriver svenske medier. Blandt andre er danske Tom Knutzen på vej ud ifølge medierne.

Den tidligere Danisco-topchef, Tom Knutzen, er ifølge svenske medier på vej ud af bestyrelsen i Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både næstformanden og det eneste danske bestyrelsesmedlem er på vej til at forlade bestyrelsen i Nordea ved den kommende generalforsamling den 16. marts. Det skriver flere svenske medier, herunder DI og SvD Näringsliv.

Således skulle både næstformanden, svenske Marie Ehrling, og den tidligere Danisco-direktør, danske Tom Knutzen, ifølge medierne være på vej ud af bestyrelsen.

I så fald er det rutinerede kræfter, som Nordea skal finde afløsere for. Både Marie Ehrling og Tom Knutzen har siddet i Nordea-bestyrelsen siden april 2007.

De svenske medier nævner den store arbejdsbyrde og potentielle konflikter som mulige årsager til Marie Ehrlings beslutning om at stoppe i Nordeas bestyrelse. Ifølge SvD Näringsliv siger kilder, der er knyttet til Nordeas ledelse, at hendes afgang skyldes personlige årsager.

Udover at sidde i Nordea-bestyrelsen har Marie Ehrling flere tunge bestyrelsesposter, såsom formandsposter i både Securitas og Telia.

Tom Knutzen besidder også andre bestyrelsesposter, herunder i den danske industrigigant FLSmidth.

Den længst siddende i Nordeas bestyrelse er Lars G. Nordström. Den 73-årige svensker har siddet i bestyrelsen siden 2003, men han skulle ifølge SvD Näringsliv ikke være på vej ud.

De øvrige i Nordea-bestyrelsen er formand Björn Wahlroos, Robin Lawther, Sarah Russell, Silvija Seres, Kari Stadigh og Birger Steen.