Dansker på vej til at forlade Nordeas bestyrelse

Der er flere udskiftninger på vej i bestyrelsen i Nordens største bank, Nordea. Det skriver svenske medier. Blandt andre er danske Tom Knutzen på vej ud ifølge medierne.

Den tidligere Danisco-topchef, Tom Knutzen, er ifølge svenske medier på vej ud af bestyrelsen i Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Både næstformanden og det eneste danske bestyrelsesmedlem er på vej til at forlade bestyrelsen i Nordea ved den kommende generalforsamling den 16. marts. Det skriver flere svenske medier, herunder DI og SvD Näringsliv.

Således skulle både næstformanden, svenske Marie Ehrling, og den tidligere Danisco-direktør, danske Tom Knutzen, ifølge medierne være på vej ud af bestyrelsen.

I så fald er det rutinerede kræfter, som Nordea skal finde afløsere for. Både Marie Ehrling og Tom Knutzen har siddet i Nordea-bestyrelsen siden april 2007.

De svenske medier nævner den store arbejdsbyrde og potentielle konflikter som mulige årsager til Marie Ehrlings beslutning om at stoppe i Nordeas bestyrelse. Ifølge SvD Näringsliv siger kilder, der er knyttet til Nordeas ledelse, at hendes afgang skyldes personlige årsager.

Udover at sidde i Nordea-bestyrelsen har Marie Ehrling flere tunge bestyrelsesposter, såsom formandsposter i både Securitas og Telia.

Tom Knutzen besidder også andre bestyrelsesposter, herunder i den danske industrigigant FLSmidth.

Den længst siddende i Nordeas bestyrelse er Lars G. Nordström. Den 73-årige svensker har siddet i bestyrelsen siden 2003, men han skulle ifølge SvD Näringsliv ikke være på vej ud.

De øvrige i Nordea-bestyrelsen er formand Björn Wahlroos, Robin Lawther, Sarah Russell, Silvija Seres, Kari Stadigh og Birger Steen.