Dansker med succes i Indonesien: Vi kan nå 1.000 ansatte

En rutsjebane, bordfodbold og afstemninger er nogle af de ingredienser, som skal være med til at holde på den voksende skare af indonesiske medarbejdere i det dansk-ejede IT-virksomhed 24Slides.

Foto: PR-FOTO

Et stort ukendt dansk firma vokser kraftig i Indonesien. 24Slides hedder virksomheden, som den blot 32-årige danske iværksætter Tobias Schelle skabte efter et møde med en indoneser ved en designkonkurrence i 2011.

Siden er det gået stærkt for Tobias Schelles virksomhed, der bruger sjældne metoder for at holde på de nu 65 medarbejdere i på iværksætterbyen Malang i den østlige del af Java. Han er i gang med at give medarbejderne forhold, som ellers mest kendte på vestlige arbejdspladser. Målet er, at mangedoble antallet af medarbejdere inden for de nærmeste år.

»I slutningen af 2018 har vi omkring 200 ansatte, og vi har plads til, at det går hurtigt lige nu. Går det som det går nu kan vi være over 1.000 ansatte om fem år. Men vi skal kun vokse, hvis også vores kvalitet følger med,« siger Tobias Schelle i et interview med Berlingske.

Foto: PR-FOTO.

Hans selskab designer præsentationer til virksomheder. Ca. 40 pct. af kunderne er europæiske, 40 pct. er amerikanske og resten er fra Sydamerika, Asien og Mellemøsten.

Selvom 24slides er en dansk virksomhed er der kun seks ansatte på selskabets kontor i Bredgade i det centrale København. Herfra bliver primært kontakten til kunderne varetaget, mens design og udarbejdelserne af de mange præsentationer til virksomheden bliver udarbejdet af medarbejderne i Indonesien. Størstedelen af kunderne er amerikanske og tæller blandt andre Roche, MillerCoors og Amazon. I Danmark får blandt andre Vestas og Novozymes lavet deres præsentationer af 24Slides.

Tobias Schelle siger, at virksomheden kan udvikle sig ind i andre brancher. Det skyldes, at selskabets platform på sigt kan anvendes til andre typer grafisk design, som for eksempel infografiker, ikoner eller design af hjemmesider.

»Et meget realistisk scenarium er, at vi udbygger vores platform til andre industrier,« siger Schelle.

Foto: PR-FOTO.

Ideen med at få alle opgaver lavet i Indonesien opstod i 2011. Her mødte Schelle en indoneser på en konference. Her blev det klart, at der var store mulighed for at finde dygtige medarbejder til opgaverne med at designe præsentationer.

Det har vist sig, at være en god løsning, selvom der er masser udfordringer ved at have hovedparten af arbejdsstyrken på den anden side af jorden. Schelle fortæller, at senest voldte de muslimske helligdage i ramadanen problemer.

»Det var en kæmpeudfordring med ramadanen. Vi havde flere kunder som skulle have leveret, men flere af vores medarbejdere skulle rejse hjem til deres hjembyer,« fortæller Schelle.

Han lod det være op til medarbejderne at finde ud af hvordan problemet skulle løses.

»Jeg forklarede dem, at vi ville miste kunder og vi måske skulle afskedige, og bad dem om at finde en løsning. En uge efter kom de tilbage med et forslag om at arbejde ekstra op til, og arbejde fra deres hjembyer. På den måde kunne vi håndtere de vigtigste opgaver i den periode,« siger Schelle.

Schelle har også indført en række personalegoder, som er almindelige i Europa, men som er sjældne i Indonesien. Det er blandt andet mad på arbejdet og sygeforsikring.

Senest initiativ til at holde på medarbejderne er et helt nyt opbygget kontor, der minder om det omgivelser, som vestlige IT-selskaber bruger. Der kommer både bordfodbold, café og familieområde, Og der bliver muligheder for at overnatte og en rutsjebane, som medarbejderne kan benytte hvis de hurtigt skal en etage ned.

Selvom virksomheden vokser, at er ikke meget for at give kontrollen med virksomheden fra sig. Over tid er der kommet en række tilbud fra investorerne, som vil skyde penge ind i virksomheden. Men Schelle tvivler på, at det kommer til at ske.

Foto: PR-FOTO.

»Vi har aldrig fået finansiering og jeg er også modstander af det på nogle områder. Der er alt for mange startups som fokuserer på finansieringen frem for at skabe en sund forretning,« siger Schelle.

Han forventer, at 24Slides i 2017 vil omsætte for ti mio. kr.