Dansker i spidsen for mistænkt svindelfirma

OW Bunker peger på topledelsen i det datterselskab, som angiveligt er ansvarlig for svindel for op til 743 millioner kroner.

Dynamic Oil Tradings direktør er danske Lars Møller, der har været hos OW Bunker siden 2004. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Kasper Palsnov og Dynamic Oil Tradings hjemmeside.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede oliehandelsselskab OW Bunker er ramt af hvad der meget vel kan vise sig at blive den største fondsbørsskandale i Danmark, efter selskabet sent i går offentliggjorde mistanke om omfattende svindel i et datterselskab i Singapore. Svindelsagen kommer kort efter to nedjusteringer har rundbarberet aktiekursen, og sagen kan vise sig at koste OW Bunker over 743 millioner kroner, hvilket er halvdelen af ejenkapitalen.

OW Bunker peger direkte på ledelsen i det Singapore-baserede datterselskab, Dynamic Oil Trading. Sent torsdag aften kunne DR fortælle, at de ledende medarbejdere fra selskabets datterselskab i Singapore afviser at have begået bedrageri over for virksomheden.

Selskabet blev stiftet i oktober 2012 med danske Lars Møller som chef. Han kom til selskabet fra en stilling som "General Manager Asia" hos OW Bunker, som han har arbejdet for siden juni 2004. Ifølge selskabets hjemmeside er han tilsyneladende den eneste tilbageværende dansker på hovedkontoret i Singapore.

I juni 2014 var Lars Møller fremme med en opfordring til strammere regler i bunker-branchen for netop at undgå bedrageri og snyd.

"Presset for at holde omkostningerne nede i tider med lave fragtrater og høje bunkerpriser, er det er let at se, hvorfor skibsejere kunne blive fristet til at skære hjørner, når det kommer til at gennemføre due dilligence på deres bunkerkøbsmuligheder," sagde han i den forbindelse.

Business.dk har forgæves forsøgt at få fat i Lars Møller.