Dansker har meldt sig selv for piratkopiering

Dansker har kopieret 100 DVD-film og 10 sæsoner af TV-serier til sig selv.

Foto: Bjørn Kähler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En privat borger er så træt af den danske ophavsretslov, at han har meldt sig selv til Antipiratgruppen for massivt brud på reglerne. I anmeldelsen tilstår Henrik F. E. Andersen at have brudt kopisikringen på 100 DVD-film og 10 sæsoner af TV-serier for at kopiere dem til eget brug.

Anmeldelsen sker for at starte en debat om ophavsretsloven. Det er tilladt at tage en digital kopi til sig selv. Men det er ulovligt at bryde kopisikringen. Ifølge Kulturministeriet har det hele tiden været intentionen, at kopibeskyttelsen skal ændres, så man kan tage en kopi til personlig brug.

Henrik Andersen anklager Antipiratgruppens arbejdsgivere for at ignorere intentionen med loven. Derfor vil han havde loven afprøvet ved domstolene. I anmeldelsen skriver han:

»Da kulturministeren ikke ser nogen grund til at ændre på lovgivningen, hun må efter min opfattelse ikke forstå problemstillingen, vælger jeg derfor at anmelde mig selv til Dem for at se, om De er villig til at få lovgivningen afprøvet ved domstolene. Derfor beder jeg Dem tage stilling til følgende: Er det i orden med Deres arbejdsgiver, filmbranchen, at man som forbruger tager en digital kopi af en DVD med indbygget kopispærring til brug i f.eks. sit mediecenter, når intentionen med lovgivningen var at gøre dette muligt, selv om det p.t. regnes for ulovligt. Hvis nej, ville De så være villig til at acceptere en ændring af lovgivningen, der gør det lovligt for alle at bryde en kopispærring for at tage en digital kopi?"

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Antipiratgruppen.