Dansker forlader topledelsen i Nordea

Ganske overraskende stopper danske Mads G. Jakobsen i storbanken Nordea efter 28 år i banken. Mads G. Jakobsen var landechef for Nordea Danmark og en del af koncernledelsen.

»Mads G. Jakobsen har haft hele sin karriere i Nordea, og jeg er ham dybt taknemmelig for hans indsats i udviklingen af vores bank. Han har lige siden fusionen i 2000 været en central figur i opbygningen af Nordea til det, vi er i dag.« udtaler koncernchef Casper Von Kosull. Fold sammen
Læs mere

Under et år efter at danske Christian Clausen stoppede som topchef i den svenske storbank Nordea, er endnu en dansker på vej ud af topledelsen i den pan-nordiske bank.

Således oplyser Nordea i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal 2016, at Mads G. Jakobsen stopper i Nordea efter 28 år i banken.

Mads G. Jakobsen er leder af divisionen Commercial & Business Banking, en del af koncernledelsen og landechef for Danmark. Ny leder af Commercial & Business Banking bliver Erik Ekman, som i dag er leder af divisionen Wholesale Banking.

»Mads G. Jakobsen har haft hele sin karriere i Nordea, og jeg er ham dybt taknemmelig for hans indsats i udviklingen af vores bank. Han har lige siden fusionen i 2000 været en central figur i opbygningen af Nordea til det, vi er i dag. Jeg er ærgerlig over, at Mads forlader os, og ønsker ham alt det bedste,« siger koncernchef Casper von Koskull.

Mads G. Jakobsen ser frem til at udforske nye territorier:

»Det har ikke været nogen nem beslutning, og timingen er aldrig perfekt. Men med den overordnede forretningsstrategi for Commercial & Business Banking på plads mener jeg, at det nu er et passende tidspunkt at afslutte 28 fantastiske år i Nordea og finde en ny mission for mig selv. Så det er med blandede følelser, men også med stolthed, at jeg fratræder min stilling. Jeg har arbejdet med nogle af de mest spændende opgaver, man kan tænke sig. I en alder af 50 er jeg kommet til den konklusion, at jeg nu vil bruge lidt tid på at reflektere over, hvad jeg godt kunne tænke mig at prøve kræfter med fremover,« siger Mads G. Jakobsen.

Afløseren for Mads G. Jakobsen i divisionen Commercial & Business Banking bliver svenske Erik Ekman. Han har været i Nordea i næsten ni år, er landechef for Sverige og har været medlem af koncernledelsen som leder af Wholesale Banking det seneste år.

»Erik Ekman har omfattende kundeerfaring fra andre kundesegmenter, stærke lederegenskaber og en passion for mennesker og udvikling. Derfor er han den rette til at tage over efter Mads G. Jakobsen. Han har været aktivt engageret i omdannelsen af Transaction Banking-området og har god indsigt i, hvordan vi bedst muligt betjener vores erhvervskunder. Erik har derudover dyb forståelse for den igangværende transformation af bl.a. vores it-platform, som er så vigtig for Commercial & Business Banking-området,« siger Casper von Koskull.

Erik Ekman glæder sig til at øge digitaliseringen i Nordea.

»For mig handler det om mennesker - både kollegerne i Nordea og vores kunder - og om hver dag at forbedre og forandre os, så vi hele tiden gør vores allerbedste. En vigtig hjørnesten i den proces er vores digitale dagsorden. Digitalisering gør det muligt for os at finde helt nye måder at arbejde og interagere på. Det er lige præcis det, der er min store passion: den integrerede udvikling af mennesker, forretning og it. Den bank, der virkelig forstår sine kunder og har de mest brugervenlige løsninger, bliver vinderen. Det er det, der gør, at jeg glæder mig meget til at komme i gang med min nye rolle, siger Erik Ekman.

Mads G. Jakobsen fratræder sin stilling og udtræder af koncernledelsen pr. 1. november, hvor Erik Ekman tager over som leder af Commercial & Business Banking.

For at sikre en smidig overgang vil Mads G. Jakobsen i de kommende måneder fortsat håndtere en række interne opgaver, oplyser Nordea, mens Erik Ekman fortsætter som leder af Wholesale Banking, indtil en efterfølger er fundet.

Pr. 1. november 2016 består koncernledelsen af:

Casper von Koskull, koncernchef,
Torsten Hagen Jørgensen, Group COO og vicekoncernchef,
Erik Ekman, leder af Commercial & Business Banking (og leder af Wholesale Banking, indtil en efterfølger er fundet),
Heikki Ilkka, Group CFO,
Ari Kaperi, Group CRO,
Topi Manner, leder af Personal Banking,
Snorre Storset, leder af Wealth Management,
Karen Tobiasen, Chief HR Officer,
Matthew Elderfield, leder af Group Compliance.

Dermed er der fra 1. november kun to danskere tilbage i koncernledelsen i Nordea: Torsten Hagen Jørgensen og Karen Tobiasen.

Nordea blev grundlagt i 1997 som en fusion mellem finske Merita Bank og svenske Nordbanken under navnet MeritaNordbanken. I marts 2000 blev danske Unibank fusioneret ind, og senere blev også norske Christiania Bank indlemmet i den pan-nordiske storbank.