Dansker bliver ny topchef i Hollands største mobilselskab

Søren Abildgaard, der var Telias topchef i Danmark gennem fem år, overtager ledelsen af et af Hollands største mobilselskaber, det tyskejede T-Mobile. Og nu skal han på hollandskkursus.

Søren Abildgaard forlader Telia-koncernen og tiltræder 1. februar som topchef for det tyskejede T-Mobile i Holland. Foto: T-Mobile Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere topchef for Telia i Danmark, Søren Abildgaard, bliver fra 1. februar øverste chef for det hollandske mobilselskab, T-Mobile.

48-årige Søren Abildgaard stod gennem fem år i spidsen for Telia i Danmark, indtil han i oktober 2015 blev udnævnt til kommerciel koncerndirektør for den svensk-finske moderkoncerns salg med arbejdssted i hovedsædet i Stockholm. Nu skifter han fra februar til konkurrenten, tyske Deutsche Telekom, der er et af Europas største teleselskaber gennem især datterselskabet T-Mobile, der arbejder i flere verdensdele.

Søren Abildgaard vil med base i den hollandske regeringsby Haag blive ansvarlig for alle T-Mobiles aktiviteter i Holland. Han har arbejdet i telebranchen i 18 år. T-Mobile i Holland har 3,7 millioner kunder, mere end det dobbelt af, hvad Telia i Danmark har, og er dermed en af de største teleudbydere til både privat- og erhvervskunder i Holland. T-Mobile konkurrerer her især med det tidligere statsmonopol KPN, som svarer til TDC herhjemme, og hvor den tidligere TDC-mobildirektør Jesper Theill Eriksen har været både privatkundedirektør og senere erhvervsdirektør ad to omgange.

Dansk erfaring tæller

»Søren har de rette kvalifikationer til at føre forretningen ind i fremtiden, at styrke den ledende position som mobilt netværk og til at omdanne T-Mobile til en stærk udfordrer,« siger Thorsten Langheim, som er Deutsche Telekoms øverst ansvarlige for bl.a. T-Mobile Holland, om udnævnelsen af den danske topchef.

Søren Abildgaard kunne ikke sige nej til buddet, som han gennem headhuntere allerede fik i august sidste år men først kunne tage fat i og afklare på få uger, da han vendte tilbage i november efter to måneder på Harvard.

»Jeg var glad for det, jeg laver, og har fået fantastiske udfordringer. Men når man får sådan et tilbud som dette, er man nødt til at tænke to gange - og det ville jeg rigtigt gerne. T-Mobile er nummer tre i Holland, ligesom Telia er i Danmark, og vi har en rigtig udfordrerrolle, også mentalt, hvor vi ikke er underlagt alle de ting, som Deutsche Telekoms selskaber ellers er, så vi skal virkelig ud og forandre markedet,« fortæller han til Berlingske.

Frem og tilbage til Danmark - og på hollandsk

T-Mobile Holland lancerede således i går, mandag, det første abonnement med fri data.

»Det er spændende, og - uden at kunne give konkrete tal - det er gået rigtigt succesfuldt den første dag. Vi har det bedste netværk i Holland, så vi skal tilbyde folk alt det, de kan bruge,« siger Søren Abildgaard.

Han og familien bliver boende i Danmark, men han rejser frem og tilbage til Haag, ligesom han har gjort det til Stockholm, så han er hjemme i weekenden.

»Det er kun ti minutter længere - og så mod sydvest i stedet for nordøst,« siger han med et grin.

Og hvad så med sproget? Skal du til at lære hollandsk?

»Hvis man skal integreres med den kultur, man er i, skal man lære sproget. Det vil jeg prøve at gøre. Mit mål er på sigt at kunne føre en dagligdags samtale - ikke en forretningssamtale - på hollandsk,« siger den nye topchef.

International direktion

Søren Abildgaard efterfølger Martin Knauer, som siden september har fungeret som administrerende direktør, men som nu vender tilbage som privatkundedirektør i selskabet. Direktionen i T-Mobile Holland har tysk, østrigsk og hollandsk nationalitet.

Søren Abildgaard var udpeget som viceadministrerende direktør i den planlagte fusion mellem Telia og Telenor i Danmark, som var vidt fremskreden, inden EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, stillede så skrappe krav til en godkendelse, at de to telegiganter ikke længere kunne se en forretning i fusionen. Kort efter blev han så udnævnt til topposten i Telia-koncernen men forsvandt fra topledelsen, da Telias topchef, Johan Dennelind, midt i december 2016 meddelte, at han rokerer rundt i toppen af selskabet fra 1. januar, hvor Telia i Danmark sammen med Telia i Estland og Litauen blev samlet under en ny koncernchef.