Dansker bliver mobilchef i Holland

Tidligere TDC-direktør udvider sit domæne i Hollands svar på TDC.

Jesper Theill Eriksen får nu også ansvaret for teleselskabet KPNs mobilkunder. Arkivfoto: Peter Helles Eriksen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun et halvt år efter at være kommet til Holland har en tidligere TDC-direktør nu fået ansvaret for hele mobilsalget i Hollands svar på TDC.

Den 44-årige Jesper Theill Eriksen blev onsdag udnævnt til mobildirektør for privatkunder i telegiganten KPN, som er statsejet. Han tiltræder sin nye post 26. november, hvor han erstatter Marco Visser, som forlader KPN. Jesper Theill Eriksen fortsætter som direktør for også fastnetforretningen, som har 5.000 ansatte og en omsætning på 10 milliarder kroner.

Første fremgang i flere år

Jesper Theill Eriksen kom til KPN i april i år. Han var frem til marts 2011 privatkundedirektør i TDC og var dengang den længst siddende TDC-direktør, inden han efter 14 år blev fyret som følge af den tiltagende mobilkrig i Danmark - to måneder, efter at Telia i Danmark fyrede sin administrerende direktør af samme grund. Han har blandt andet været administrerende direktør for det daværende TDC Switzerland i Schweiz og var forinden direktør for TDCs baltiske mobilselskab Bite med hovedsæde i Litauen.

KPN oplevede for første gang i flere år i det forgangne kvartal en fremgang i antallet af bredbåndskunder, som er en del af Jesper Theill Eriksens ansvarsområde.