Dansker besætter europæisk IT-toppost

Morten Bangsgaard valgt til vicepræsident i europæisk brancheorganisation forud for det danske EU-formandskab.

Morten Bangsgaard blev for kun et halvt år valgt ind i bestyrelsen for Digital Europe. Nu er han vicepræsident. Foto: IT-Branchen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag blev IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard valgt til den magtfulde post som vicepræsident i IT- og teleindustriens europæiske organisation, Digital Europe.

Det er første gang, at en dansker besætter posten.

Morten Bangsgaard er 39 år og har de seneste to år været topchef i den danske brancheorganisation, hvis medlemsvirksomheder står for 90 procent - eller 20 milliarder kroner - af den årlige IT-omsætning i Danmark. Han blev i maj i år valgt ind i Digital Europes bestyrelse.

Digital Europe med hovedsæde i Bruxelles i Belgien består af 37 nationale brancheorganisationer samt 57 af de største IT- og televirksomheder i verden.

Central rolle under dansk formandskab

»Den danske IT- og telebranche bliver nu placeret helt centralt i Europa. Især ser jeg frem til at sætte små og mellemstore virksomheders vilkår på dagsordenen, arbejde for øget digitalisering og skabe bedre rammevilkår for teleindustrien. Det er en unik chance for Danmark,« siger Morten Bangsgaard.

Han forventer navnlig et tæt samarbejde med det kommende danske EU-formandskab fra årsskiftet.

»Her forventer jeg et tæt samarbejde med den danske regering om især den digitale agenda og det digitale, indre marked, som bliver blandt topprioriteterne under det danske formandksb,« siger han.