Danskejet fragtskib kapret

Det delvist danskejede fragtskib Susan K er kapret af somaliske pirater. Skibet har ikke dansk besætning.

Foto: MOHAMED DAHIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danskopererede og delvist danskejede fragtskib Susan K med ti søfolk om bord er blevet kapret af somaliske pirater. Der er ingen danskere om bord.

Det bekræfter skibets danske operatør, A.C. Ørssleff.Kapringen fandt sted tidligt om morgenen den 8. april tæt på kysten 200 sømil nordøst for havnebyen Salalah i Oman. Selv om Ørrsleff ejer en andel af skibet, er det skibets tyske rederi, der står for driften.

- Jeg kan bekræfte, at skibet er kapret. Vi ejer en andel af skibet og har lejet det, men det er skibets tyske rederi Nimmrich & Prahm, der står for det videre forløb i sagen, siger Peter Knudsen, direktør i A.C. Ørssleff.

Susan K var på vej fra Mumbai i Indien til Port Sudan med en last stykgods, da det blev kapret. Der er fire ukrainske og seks filippinske søfolk om bord.

A.C. Ørssleff er medinvestor i skibet og har lejet det siden det blev leveret fra et bulgarsk værft i 2007.

A.C. Ørssleff driver ifølge direktøren 10 skibe på lejebasis.

De første tre måneder af 2011 har ifølge International Maritim Bureau sat rekord i piratangreb og kapringer. Hovedparten står somaliske pirater for i Adenbugten, Det Arabiske Hav og Det Indiske Ocean.Her var der i alt 97 angreb - svarende til mere end et om dagen. 15 skibe er kapret - det er i gennemsnit mere end et om ugen. Det er en tredobling sammenlignet med de første tre måneder i 2010.

Ni danskere er i øjeblikket blandt somaliske piraters gidsler. Det er to søfolk fra det danske fragtskib Leopard, der blev taget som gidsler den 12. januar, samt syv danske lystsejlere - heraf tre børn - der blev taget til fange den 24. februar.