Danske virksomheder frygter masse-jobtab ved digitalisering

Over tyve procent af lederne i Danmarks største virksomheder frygter, at øget digitalisering kan føre til tab af omsætning og ansatte, viser en rundspørge foretaget af Rambøll og Dansk IT.

Over tyve procent af lederne i Danmarks største virksomheder frygter, at øget digitalisering kan føre til tab af omsætning og ansatte, viser en rundspørge foretaget af Rambøll og Dansk IT. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Særligt i servicebranchen forventer man, at mange jobs vil forsvinde som følge af øget automatisering og selvbetjening. I alt frygter virksomhederne et omsætningstab på 708 mia. kr, hvilket bringer i alt 391.000 job i fare.

Hos ejendomsmæglerkæden EDC er man allerede begyndt at mærke effekten af den øgede digitalisering. Dog uden at det har fået virksomhedens topchef, Carsten Rysgaard, til at udskrive flere fyresedler.

»Køb og salg af ejendomme er jo en relativt kompliceret transaktion. Og det er noget, folk kun gør sjældent. Men hvor mægleren før havde en ren formidlerrolle, rækker vi i dag langt mere ud i markedet med digitale løsninger til alle typer af kunder,« siger han.

/ritzau/FINANS