Danske virksomheder frygter industrispionage fra USA

Den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden har givet danske IT-sikkerhedsfirmaer vind i sejlene, fordi danske virksomheder i stigende grad bekymrer sig over industrispionage fra amerikansk side.

Den afhoppede whistleblower Edward Snowden Fold sammen
Læs mere
Foto: FLORIAN SCHUH
Den amerikanske efterretningstjeneste NSAs aflytninger af europæiske toppolitikere og formodningen om, at NSA har udført industrispionage mod det brasilianske olieselskab Petrobras får i stigende grad danske virksomheder til at søge hjælp mod industrispionage hos sikkerhedsfirmaerne.

Danske sikkerhedsfirmaer melder således om stor stigning i interessen, skriver Politiken onsdag."Der har været en klart stigende interesse, siden afsløringerne begyndte at rulle i sommeren. Der er ingen tvivl om, at det har øget forretningen. Virksomhederne er generelt blevet mere skeptiske over for cloud-løsninger, hvor man gemmer data uden for huset, siger direktør Claus E. Kotasek fra SMS Passcode i Brøndby til Politiken.Også teknisk direktør i CSIS, Peter Kruse takker den tidligere NSA whistleblower Edward Snowden for at det danske sikkerhedsfirma i år er foran budgetterne.

"Mange virksomheder er oprigtigt bekymret for, at NSA kigger med i deres kommunikation og bruger det i en kommerciel sammenhæng, hvor de giver oplysningerne videre til amerikanske selskaber, der så står sig bedre i konkurrencen," siger han.