Danske virksomheder brillerer på prestigeliste

På listen over de 100 mest innovative virksomheder har flere danske navne indtaget en plads - og de slår alle sammen både Apple og Adidas.

Der er medvind for Coloplast på den årlige liste over verdens mest innovative virksomheder. De lander på plads nummer 12. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det internationale businessmagasin Forbes har igen i år lavet en liste over de 100 mest innovative virksomheder i verden lige nu - denne gang med tre danske virksomheder placeret på listen.

Det er Coloplast, der indtager den helt klare, danske stjerneposition med en plads som den 12. mest innovative virksomhed. Virksomheden laver alt lige fra plastre til stomiposer, og det er åbenbart noget, der giver point på innovationskontoen.

Carlsberg og Novo Nordisk triller ind på plads nummer 66 og 70 og ligger dermed stadig bedre end eksempelvis Apple og Adidas.

Magasinet laver listen ud fra en vurdering af en såkaldt »innovationspræmie«. Jo højere forventninger investorerne har til virksomhedernes innovative indsats i forhold til produkter, tjenester og markeder, jo større afkast er der. Og det er blandt andet det, som virksomhederne måles på.

Og listen skifter meget fra år til år. I 2011 lå Apple eksempelvis på en 5. plads. I år ender de helt nede på plads nummer 79.

Som nummer 1 dominerer den amerikanske IT-virksomhed Salesforce, der blandt andet tilbyder CRM - customer relationship management. Og i det hele taget er listen fyldt godt op med IT-virksomheder fra hele verden.

I toppen ligger også virksomheder som Baidu, der er Kinas svar på Google - hvor Google selv derimod rammer midten med en plads som nummer 47. Og også internetbutikken Amazon.com og Starbucks, der laver kaffe, ligger i top 20.