Danske topchefer mindes Lars Larsen: »Han vil altid være en stor inspiration«

»Danmark har mistet en stor personlighed« og »stor respekt herfra« er et par af reaktionerne fra danske topchefer, efter forretningsmanden og Jysk-stifteren, Lars Larsen, mandag er gået bort.

Lars Larsen i Jydsks hovedsæde Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det er en usædvanlig person i dansk erhvervsliv, der mandag er gået bort.

Og nogle af landets største erhvervsledere har pæne ord med på vejen til forretningsmanden og stifteren af Jysk, Lars Larsen, der på 40 år har opbygget et forretningsimperium med mere end 2.700 butikker i 52 lande og 23.000 medarbejdere.

Et forretningsimperium, der har gjort ham til Danmarks fjerderigeste mand, og som i seneste regnskabsår omsatte for 26,6 mia. kroner.

Søren Skou: »Danmark har i dag mistet en stor personlighed«

Foto: Ida Marie Odgaard.

Søren Skou, der er adm. direktør i transport- og logistikvirksomheden AP. Møller - Mærsk, skriver på Linkedin, at »det er med stor sorg«, at han har hørt, at Lars Larsen er sovet ind.

»Danmark har i dag mistet en stor personlighed og erhvervsmand. Mine tanker går til de pårørende og vores kære kunde Jysk,« skriver han.

AP. Møller - Mærsk har i mange år transporteret møbler for Jysk rundt i det meste af verden.

Anders Dam: »Et håndslag var et håndslag«

Foto: Henning Bagger.

Ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, er ligesom Lars Larsen fra Silkeborg. De to har mødt hinanden adskillige gange i årenes løb, og det seneste år er de bl.a. mødtes i Lars Larsens golfklub i Himmerland og et par gange i banken, når der skulle drøftes forretninger.

Anders Dam vil særligt huske Lars Larsen for hans engagement i den lokale fodboldklub Silkeborg IF og for hans ordholdenhed.

»Når der var en aftale, så var der en aftale. Man behøvede ikke skrive det ned, for et håndslag var et håndslag, og det var et ord,« siger Anders Dam om købmanden, som han også vil huske for hans specielle stemme.

»Han havde en speciel fremtoning, som man lige skulle lære at afkode. Han var meget stille og sagde ikke så meget, men lyttede meget. Og så konkluderede han, og så var det så det. Men det var som regel fair og rimeligt,« siger Anders Dam, der mener, at Lars Larsen er et forbillede for mange, fordi han viser, hvad man kan nå på en generation.

Jørgen Mads Clausen: »Han var en »no nonsens« mand og et fyrtårn«

Foto: pr foto.

Lars Larsen er fra Silkeborg, mens Jysk-imperiet har hovedsæde i Brabrand ved Aarhus og i en anden stor jysk virksomhed mindes man også den jyske købmand. Hos industrigiganten Danfoss skriver bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen, Lars Larsen var en helt særlig iværksætter og ildsjæl:

»Han var dygtig og modig, flittig og ikke mindst godt og inspirrerende selskab. Han var en »no nonsens« mand og et fyrtårn, som har sat varige aftryk. Hans død efterlader et stort savn. Jeg sender mine varmeste tanker til familien og de mange dygtige medarbejdere i Jysk,« skriver han i en mail til Berlingske.

Jakob Riis: »Jeg er så imponeret over ham«

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN.

Også Jakob Riis, der er adm. direktør i redningskoncernen Falck, mener, at det er et »kæmpe tab«.

»Jeg er så imponeret over ham. Når man ved, hvad det kræver at skabe en veldrevet global virksomhed, og endda en, som er skabt fra ingenting. Det kræver en indsigt og dedikation, som er næsten hinsides fatteevne,« siger han til Berlingske.

Per Bank: »Han vil altid være en stor inspiration«

Foto: PR-foto Jesper Rais.

Hos dagligvaregiganten Salling Group, der bl.a. driver kæderne Føtex, Netto og Bilka, skriver adm. direktør Per Bank på Linkedin, at Lars Larsen fortjener »den dybeste respekt« for det enorme bidrag, han har ydet til det danske samfund.

»Han har formået at skabe en beundringsværdig succes med Jysk takket være sine evner, vilje, mod og passion, og han har hele vejen formået at bevare sine stærke værdier, sin integritet og sin forbilledlige evne til altid at være i øjenhøjde med alle omkring sig,« skriver dagligvare-topchefen, og tilføjer:

»Han vil altid være en stor inspiration. Den dybeste respekt herfra og de bedste tanker til Jacob og hele familien. Hvil i fred, Lars Larsen«.

Lars Sandal: Han havde »helt særlige evner som iværksætter«

Foto: Ida Marie Odgaard.

Lars Sandahl Sørensen, der er adm. direktør i erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) skriver i en mail, at »Danmark har mistet en stor erhvervsmand, en inspirerende iværksætter og en købmand i verdensklasse, som fra bunden har skabt en stærk og stadigt voksende virksomhed«.

Erhvervsdirektøren mener, at Lars Larsen allerede for mange år siden viste »sine helt særlige evner« som iværksætter, og han derved har inspireret mange.

»Lars Larsen havde en enestående evne til også at vise, hvilket menneske og hvilke værdier, der lå til grund for virksomheden, og han har på mange måder sat et stort og vigtigt aftryk på Danmark,« skriver han videre.

Jacob Riisgaard: »Danmark har mistet en gudbenådet købmand«

Serieiværksætter og kommende dommer og investor i tv-programmet Løvens hule, Jacob Riisgaard skriver på Linkedin, at Lars Larsen efterlader »et mestervæk«.