Danske Tiger sætter kløerne i Seoul

Flying Tiger Copenhagen, lavprisbutikken, der sælger alt fra ørepropper til hulmaskiner, udvider og går nu ind på det sydkoreanske marked. Introduktionen til det asiatiske marked i 2012 var hektisk.

Tiger fik i 2015 ny topchef, Xavier Vidal. Han har tidligere arbejdet for bl.a. The Body Shop. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flying Tiger of Copenhagen, tidl. kendt som Tiger, slår på fredag dørene op til deres første butik i Sydkorea, hvor hovedstaden Seoul bliver hjemby. Planen er, at der inden året er omme skal være yderligere tre eller fire Tiger-butikker i det asiatiske land. Det skriver Børsen.

Dermed bliver Sydkorea det bare andet land i Asien, hvor borgerne kan købe Tiger-ting. Det første var Japan, der i 2012 blev introduceret til lavpris-kædens enorme varesortiment. Det skete i Osaka, hvor der udviklede sig kaotiske tilstande, fordi der var så lange køer, at butikken måtte lukke kortvarigt – alt var simpelthen udsolgt. I dag er der 16 Flying tiger Copenhagen-butikker i Tokyo, syv i Osaka og én i henholdsvis Nagoya og Fukuoka.

Xavier Vidal, der er administrerende direktør i firmaet bag Flying Tiger Copenhagen, Zebra A/S, glæder sig til at se hvordan sydkoreanerne tager imod konceptet.

»Vi er meget spændt på modtagelsen, men vi åbner den første butik for at lære kunderne bedre at kende. De første indikatorer er gode,« siger franskmanden, der er bosat i Dublin.

Tiger blev grundlagt af Lennart Lajboschitz i 1995, da han åbnede en butik på Islands Bygge, hvor alt kostede 10 kroner. Siden har der fulgt en række ind- og udenlandske ekspansioner, og i slutningen af 2016 agter kæden at omfatte 700 butikker.

I 2012 solgte Lennart Lajboschitz 70 procent af ejerretten til kapitalfonden EQT. Tidligere i år skiftede Tiger navn til Flying Tiger Copenhagen. Det skete for at understrege kædens danske arv.