Danske strikkeopskrifter skal ud i verden

Tysklands største forlag, Hubert Burda Media, har netop købt Jacobsens Publications, der bl.a. udgiver strikkemagasiner og Alt om Håndarbejde.

Hubert Burda og frue. Hubert Burda Media køber op i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFANIE LOOS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjemlige sysler som strik og syning er i øjeblikket en yndet fornøjelse både herhjemme, i Europa og i USA.

Den interesse har netop betydet, at de danske håndarbejdsmagasiner under Jacobsen Publications er blevet overtaget af Tysklands største europæiske mediehus – Hubert Burda Media. Det tyske forlag vil fremover udgive de danske magasiner i store dele af Europa.

Jacobsen Publications står bag seks håndarbejdsmagasiner, der i dag bliver solgt i Danmark, Sverige og Norge i oplag på mere end 155.000 magasiner pr. måned. De seks magasiner er: ”Alt om håndarbejdes Strikkemagasin”, ”Alt om håndarbejdes Symagasin”, ”Kreativ Strik”, ”Burda Style”, ”Burda Easy Fashion” og ”Burda Plus”.

»Jacobsen Publications er det perfekte match for vores virksomhed. Overtagelsen tillader os at udvide til en meget interessant region samtidig med at det styrker vores kompetencer indenfor håndarbejde generelt,« siger Olaf Holzhäuser, Director of Business Development of Burda International.

For Lars Schilling Jacobsen, administrerende direktør for Jacobsen Publications, er Burdas forretningsmæssige større muskel attraktiv, da det kan sætte skub i virksomhedens europæiske udgivelser. Omvendt får Burda adgang til det nordiske marked og lancere andre af forlagshusets titler - eksempelvis magasiner inden for mad og have.

Jacobsens Publications blev etableret i 2010, da Lars Schilling Jacobsen overtog det konkursramte Ingelise forlag. Siden har han fået strikket den konkurstruede virksomhed til en gedigen forretning, der i det seneste regnskabsår fik et overskud før skat og afskrivninger på 3,5 mio. kr.

Lars Schilling Jacobsen fortsætter som administrerende direktør for selskabet.