Danske Spil tjener styrtende på Contadors fald...

... men en anden spanier kan stadig nå at ødelægge festen for spiludbyderen, og når rytterne kommer til Paris kan Alberto Contador og Christopher Froomes »au revoir« sagtens have bidt oddskæmpen i halen.

Det er lig med en gevinst for Danske Spil, når storfavoritter som Alberto Contador træder af cyklen og opgiver at vinde Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Den enes død, den andens brød,« lyder en klassisk talemåde. Gudskelov er hverken Christopher Froome eller Alberto Contador udåndet, men alene det, at de er fortid i årets Tour de France, er gode nyheder for spiludbyderen Danske Spil. De to ryttere var forud for løbet nemlig tårnhøje favoritter, og med deres farvel slipper bookmakeren for at udbetale gevinster for en eventuel sejr til en af de to.

Indtil Contador måtte stille cyklen efter sin ulykke i Vogeserne, var over 60 procent af vinderspillene nemlig påført et kryds uden for enten den spanske eksvinder eller den forsvarende, britiske mester, oplyser odds-sætter Peter Emmike fra Danske Spil.

»Og langt størstedelen havde spillet på Alberto Contador,« siger han. »De penge, der er kommet ind på Contador og Froome er jo vundet for os som bookmakere. Nibali er storfavorit nu, og der er ikke kommet så mange indskud på ham, så der står vi til at få et overskud.«

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange penge Danske Spil konkret har vundet på tour-stjernerne - og danskernes - tab. Derimod vil han gerne fortælle, at Tour de France normalt generer et begrænset millionbeløb i omsætning til oddskæmpen.

»Men Tour de France lider i år under, at VM i fodbold overskyggede det indtil en uge inde i løbet, og at Superligaen starter på fredag,« konstaterer han.

Hos Danske Spil lader man dog ikke champagnepropperne springe, før den sidste rytter har krydset målstregen på Champs-Élysées. Favoritternes fald åbner nemlig for nye risici, der kan trække tæppet væk under spiludbyderens cykelgevinst.

»Vi kan godt forestille os, at omsætningen på touren vil falde, nu to så store navne er udgået af løbet. Det er ikke sikkert, at der kommer plus på kontoen til sidst, for det afhænger helt af, hvem der vinder. Skulle en rytter som Alejandro Valverde (Danske Spils tredjefavorit til odds 25,00 .red) gå ind og vinde, eller skulle en Jakob Fuglsang pludselig få vinger, så vil vi tabe pænt store beløb,« siger han.

Ved Tour-starten i Leeds stod en sejr til Christopher Froome i odds 1,85. For Contador var tilfældet odds 2,50. Nibali, der siden deres fald er udråbt som storfavorit, stod derimod i odds 10,00, men er siden rykket helt i top. En sejr til »Hajen fra Messina,« som han kaldes, giver nu kun 1,75 gange pengene igen. Peter Emmikes plausible skrækscenarium, en sejr til Alejandro Valverde, giver i dag pengene 25 gange igen.