Danske spil får egen tv-kanal

Liberaliseringen af spilmarkedet tvinger Danske Spil til at tænke i nye baner.

Danske Spils nye tv-kanal bliver dedikeret til de smallere sportsgrene som for eksempel floorball. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMMO MANTYLA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke Champions League VM-finalen i håndbold, der ruller over skærmen på Danske Spils nye tv-kanal.

Alligevel spås den nye kanal, som er den første af sin slags i Danmark, gode muligheder for at skabe indtjening.

Kanalen kommer til at sende hele døgnet rundt, og den vil kunne ses af de 540.000 hustande, som har den store tv-pakke hos You-See. Det skriver Børsen.

Danske Spil regner med at vise sport, som man ellers ikke kan se i fjernsynet.

"Sendefladen byder på en række af de mindre sportsgrene, der ikke bliver eksponeret på TV2 eller Danmarks Radio. Det kunne for eksempel være floorball, som vi allerede sender på nettet," siger adm. direktør fir Danske Licens Spil, Jens Aaløse.

Baggrunden for lanceringen af den nye kanal er liberaliseringen af spilmarkedet.

1. januar 2012 står konkurrenterne klar til at udfordre Danske Spils monopol med et bredt udbud af betting, poker og kasino.

Hos mediebureauet OMD ser indkøbsansvarlig Claes Braagaard interessante muligheder i den nye tv-kanal, som Danske Spil udbyder i samarbejder med Kanalsport.

"Hvis de kan få hardcore sportsfans, som samtidig livebetter, til at se den, så er der jo grundlag for et indtjeningsgrundlag dér," siger han, og understreger, at kanalen er hidtil uprøvet land herhjemme.

"Der er eksempler fra det store udland, men at lave sådan en kanal i lille Danmark - det er spændende. Her har vi aldrig set det før," siger han.