Danske Solar køber op i Holland

Solar har indgået en aftale om at købe MAG45, der er en hollandsk supply chain-specialist, fortæller sourcing- og servicevirksomheden i en meddelelse til fondsbørsen.

Direktør Anders Wilhjelm. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det kommer til at koste Solar et variabelt beløb på maksimalt 160 mio. kr. samt et fast beløb på 60 mio. kr. at overtage 100 pct. af aktierne i MAG45.

Førstnævnte beløb afhænger af resultaterne for 2016, 2017 og 2018. Den totale pris ventes dermed at lægge sig på cirka 100 mio. kr. på gældfri basis, hvoraf 80 mio. kr. vil blive betalt ved købets afslutning, lyder det fra Solar.

- Da ekspansion af vores forretning er en vigtig del af Solars strategi om profitabel vækst, glæder vi os over købet af MAG45 og ser det som første skridt. Strategisk passer MAG45 godt ind - både i relation til vores fokus på sourcing og service og i forhold til vores interesse for øget eksponering på industriområdet. Rationalet bag opkøbet af MAG45 er først og fremmest vækst, siger Solars administrerende direktør, Anders Wilhjelm, i meddelelsen.

Solar finansierer købet gennem sine likviditetsreserver. Det ventes, at MAG45 vil bidrage med en EBITDA på 8-10 mio. kr. i 2016. Tallet er baseret på en omsætning på 340 mio. kr. og er normaliseret for overtagelses- og integrationsomkostninger. MAG45 havde i 2015 en omsætning på omkring 330 mio. kr.

Selskabet, der har 160 ansatte og hovedsæde i Eindhoven, fortsætter under eget navn, og den nuværende ledelse vil fortsat have det fulde ansvar.

Solar-aktien falder mandag eftermiddag 4 pct. til 373,50 kr. efter nyheden om opkøbet.