Danske selskaber går fri af kinesisk uvejr

De danske virksomheder, der har etableret produktion i Kina, synes at have undgået weekendens styrtregn og oversvømmelser i den østlige del af Kina.

Det fremgår af en rundringning, som RB-Børsen har foretaget til Coloplast, Danisco, Novozymes og NKT.

- Vores fabrik ligger syd på, så det har ikke påvirket os. Desuden har vi sikret os ved at bygge to meter over den normale vandhøjde, oplyser Coloplasts informationsafdeling.

Hos Novozymes er svaret et klart "nej" til at uvejret har haft betydning, og koncernens store konkurrent, Danisco, har samme melding:

- Uvejret har ikke skabt problemer for os. Vores fabrikker ligger i området omkring Shanghai, og det er ikke der, hvor regnen har været værst, siger pressechef hos Danisco, Carl Johan Corneliussen.

Hos NKT, som i øvrigt var i medierne mandag med en stor kinesisk ordre på køreledninger, oplyser administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang:

- Jeg er ikke blevet kontaktet af vores folk i Kina. Det ville jeg være, hvis der var sket noget alvorligt.

I weekenden blev det østlige Kina ramt af en styrtregn, der kostede 30 menneskeliv og gjorde næsten 600.000 hjemløse, skrev Ritzau. Myndighederne regner dog ikke med, at kineserne har set det værste, og over 300.000 soldater er udkommanderet i de berørte områder.

Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhuas seneste tal er 403 personer døde efter oversvømmelser i det østlige og centrale Kina i løbet af 2007. Flere end tre millioner mennesker er blevet hjemløse.