Danske Select skal levere fodbolde til Bundesligaen

Derbystar, der ejes af danske Select, bliver officiel leverandør til den tyske Bundesliga fra næste sommer.

Select-boldene - der i Tyskland og en række andre lande markedsføres under navnet Derbystar - skal de kommende fire sæsoner benyttes som kampbolde i Bundesligaen. Free/Unknown Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. De fleste danske fodboldspillere har med ret stor sandsynlighed på et eller andet tidspunkt sparket til en bold fra den danske producent Select.

Og nu kommer turen så til verdensstjernerne i den tyske Bundesliga, der fra og med næste sommer også stifter bekendtskab med Select-boldene.

Selects tyske datterselskab Derbystar har indgået en aftale, som betyder at man skal levere kampbolde til den bedste og næstbedste tyske fodboldrække de kommende fire sæsoner.

»Det er en fantastisk mulighed for os. Efter at have leveret bolde til flere mindre ligaer igennem en årrække, er vi klar til det næste skridt.«

»Aftalen betyder, at vi kan profilere os endnu bedre internationalt, ikke kun på det tyske marked,« siger Peter Knap, der er administrerende direktør hos Select.

Derbystar tager over efter Adidas, der ellers har siddet tungt på rettighederne i hjemlandet, og som har langt større økonomiske muskler at arbejde med.

»Vi ved ikke, hvad de andre har budt. Og vi ved ikke, hvor meget det økonomiske har betydet. Men oplægget har været, at de forbeholdt sig retten til ikke nødvendigvis at vælge det højeste bud.«

»Og der tror jeg helt sikkert, at kendskabet til Derbystar har været medvirkende. Normalt plejer vi ikke at kunne få sådan en liga,« siger direktøren.

Select, der købte Derbystar-brandet i 1991, leverer i forvejen bolde til de bedste ligaer i Danmark, Sverige, Finland, Island, Belgien og Holland.

Også det danske landshold træner og spiller med boldene fra Select og Derbystar, der bliver håndsyet i Pakistan og som i bund og grund er ens, bortset fra trykket.

Derbystar-bolde blev også benyttet til samtlige kampe i Bundesligaen i sæsonen 1979-80.

/ritzau/