Danske rigmænd investerer millioner i solenergi

Adskillige kendte danske erhvervsfolk skyder til sammen mere end en halv mia. kr. i solparker over dele af Europa. Pengene forvaltes af fonden Nordic Solar Energy, der har tidligere Vestas-chef som formand.

Foto: Henning Bagger. Flere danske rigmænd investerer i solenergi.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er gået meget stærkt med at rejse pengene. Siden vi startede, er branchen for solenergi blevet kæmpestor internationalt, men der er faktisk ikke ret mange, der har så meget erfaring med en professionel bestyrelse og investorer. Det har også været grunden til, at vi har kunnet rejse 150 mio. kr. på et halvt år, siger Nikolaj Hoff, der er stifter og administrerende direktør i Nordic Solar Energy, til dagbladet Børsen.

Blandt de kendte investorer er blandt andet Per Thrane fra Thrane & Thrane, kildevandskongen fra Aqua D'or, Allan Feldt, manden bag Color Print, Eigil Bødker Christensen, og Pandoras tidligere salgsdirektør Kenneth Ramstrup.

Investeringsfonden, der blev stiftet i 2010, har den tidligere bestyrelsesformand i Vestas Ejvind Sandal som formand og målsætningen er at give de ca. 100 investorer et afkast på over 6 pct. årligt.

For at komme med i Nordic Solar Energy kræver det et indskud på minimum 750.000 kr. Med finansiering fra bankerne giver det fonden mulighed for at investere mere end 500 mio. kr. i solenergi.

I dag ejer Nordic Solar Energy 15 solparker i seks EU-lande. Sidste år producerede de tilsammen 29.000 MW, hvilket svarer til mere end 8000 husstandes årlige elforbrug.