Danske rederier frygter global recession efter toldforhøjelser

Danske rederier frygter en global recession. På arkivbilledet, APM terminals losser containere fra et Mærsk skib på havnen i Rotterdam. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske rederier frygter en global recession, der vil betyde, at de skal fragte langt færre varer, og dermed vil få en nedgang i indtjeningen.

Det skriver Dagbladet Børsen med henvisning til en ny analyse fra organisationen Danske Rederier, der ifølge avisen viser, at 20 ud af 26 rederier frygter, at handelskrigen, der ulmer bag nye tiltag fra den amerikanske præsident, Donald Trump, kan ende i en global recession.

22 ud af 26 rederier har i analysen sagt, at en handelskrig mellem USA og Kina eller EU enten vil være negativ eller meget negativ for rederiernes forretning.

»Det flytter handlen på den korte bane. Hvis kineserne ikke importerer sojabønner fra USA, så gør de det fra Brasilien. Vi er et mobilt erhverv, så vi kan flytte skibene derhen, hvor handlen er,« siger direktør i Danske Rederier Jacob Clasen ifølge Børsen og tilføjer, at en eskalering af handelshindringer vil lægge en dæmper på handel og udviklingen i den globale økonomi.

EU vil formentlig svare igen med en plan om at lægge told på amerikanske motorcykler, kosmetik, appelsinjuice og whiskey. Og Trump har tidligere meddelt, at han i givet fald så vil øge antallet af varegrupper fra Europa, der lægges told på.

Kina er danske rederiers største eksportmarked med USA på en andenplads, hvor eksportværdierne er på henholdsvis 27,8 mia. kr. og 16,9 mia. kr., skriver avisen.

/ritzau/FINANS