Danske Queue-it får amerikanske venner

Strategisk samarbejde med netværk i USA har potentiale til at sende kunder i favnen på danske Queue-it, der sørger for køkultur på nettet.

»Vi er naturligvis glade for samarbejdet med Tessitura, og vi ser frem til en strøm af nye kunder på især det amerikanske marked,« siger Niels Henrik Sodemann. Fold sammen
Læs mere

Den københavnske softwarevirksomhed Queue-it kan have åbnet en dør til et stort antal potentielle kunder i Nordamerika.

I hvert fald har den indgået en aftale med et amerikansk netværk kaldet Tessitura Network, som den danske virksomhed har store forhåbninger til.

Queue-it gør sig i køkultur på nettet. Man møder den unge virksomheds software på både offentlige og private hjemmesider, hvor der er risiko for perioder med spidsbelastninger. For eksempel i forbindelse med billetsalg, skattevæsenets offentliggørelse af årsopgørelser med mere.

Her sørger Queue-it for, at en hjemmeside kan håndtere interessen, at alle kommer til efter tur, og at de besøgende er informeret om ventetid og lignende.

Tessitura Network er, som navnet antyder, en sammenslutning af organisationer inden for kunst og kultur. Dem er der omtrent 500 af, og de har blandt andet det til fælles, at de benytter sig af samme teknologiplatform. Den bliver nu flettet sammen med Queue-its software.

En strøm af nye kunder

Ifølge Queue-its administrerende direktør, Niels Henrik Sodemann, indebærer samarbejdet direkte adgang til nye kunder på det amerikanske marked. Og det udgør allerede i dag Queue-its største eksportmarked.

»Vi er naturligvis glade for samarbejdet med Tessitura, og vi ser frem til en strøm af nye kunder på især det amerikanske marked,« siger Niels Henrik Sodemann i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Snart har en milliard slutbrugere været igennem vores køsystem, men samarbejdet med Tessitura giver os en unik mulighed for at tilbyde vores løsning direkte til Tessituras netværk og dermed være med til at gøre en reel forskel for kunst- og kulturorganisationer samt deres mange brugere verden over.«

Som direktøren påpeger, er samarbejdet en måde at udvide den potentielle kundebase for Queue-it. Den danske virksomhed har dog allerede en stor en af slagsen.

Virksomheden er en klassisk teknologi-startup, der blev sat i verden i 2010 af de tre stiftere; Niels Henrik Sodemann, Camilla Ley Valentin og Martin Pronk.

Systemet findes på 25 sprog

Siden har den stille og rolig vokset sig stor. Den har i dag lidt over 20 ansatte og præsterede i 2014 en bruttofortjeneste på lidt over fire millioner kroner og et beskedent, men positivt, bundlinjeresultat.

Queue-its teknologi bliver til stadighed udviklet, men grundteknologien er på plads, og virksomheden er i dag en global aktør. Faktisk har Queue-it kunder på samtlige kontinenter og findes på 25 sprog.

I årsregnskabet for 2014 gør virksomhedens ledelse det klart, at den har store forventninger til fremtiden, og at den da også forventer et positivt resultat i indeværende år.