Danske pensionskasser klar til at bygge i Trumps USA

I sit valgprogram har Donald Trump bebudet, at han vil skyde 1.000 mia. dollars ind i en storstilet investeringsplan rettet mod en nedslidt offentlig infrastruktur.

I sit valgprogram har Donald Trump bebudet, at han vil skyde 1.000 mia. dollars ind i en storstilet investeringsplan rettet mod en nedslidt offentlig infrastruktur.  AFP PHOTO / JIM WATSON Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske pensionskasser og ingeniørvirksomheder gør klar til at erobre en bid af den historisk store infrastrukturplan, som USA's kommende præsident, Donald Trump, agter at gennemføre.

Det skriver Finans.

- Vi håber, at det bliver rigtigt stort. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi er villige til at investere et betydeligt milliardbeløb i USA. 5-10 mia. kr. er ikke noget, der afskrækker os, siger investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann Pedersen, der fortæller, at PKA allerede har investeret 20. mia. kr. i infrastrukturprojekter i dag.

I sit valgprogram har Donald Trump bebudet, at han vil skyde 1.000 mia. dollars (ca. 7.000 mia. kr.) ind i en storstilet investeringsplan rettet mod en nedslidt offentlig infrastruktur. Trump overtager embedet som USA's præsident den 20. januar.

En del af midlerne skal komme fra private investorer via offentligt-private partnerskaber, og hos PKA øjner man muligheden for investere flere milliarder kroner i amerikanske veje, broer eller anden infrastruktur.

Også PFA er klar til at investere omkring 10 mia. kr. i USA, hvis de rigtige muligheder dukker op, siger investeringsdirektør i PFA Henrik Nøhr Poulsen.

- Vi ser nogle rigtigt interessante muligheder i Trumps investeringsplan. USA har igennem mange år gjort brug af private midler til investeringer i infrastruktur, og samtidig er infrastrukturen slidt mange steder, siger han til Finans.

Mere afventende forholder man sig hos PensionDanmark.

- Vi har bemærket, at en stor del af pengene skal komme fra private partnere. Der vil vi selvfølgelig se, om der åbner sig nogle muligheder for os. Men det er meget tidligt at sige noget om det, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen til Finans.