Danske oliegeologer udvider til Australien

Dansk knowhow inden for olieeftersøgning er en efterspurgt vare. Det oplever konsulenthuset Qeye Labs i hvert fald, der nu udvider med et kontor i Australien.

Anders Bruun, direktør for Qeye Labs. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden Qeye Labs vender sig nu mod den sydlige halvkugle for at fortsætte sin vækst. Den åbner nu et kontor i den vestaustralske by Perth for bedre at kunne assistere kunder i den asiatiske region.

Qeye Labs er baseret på rutinerede eksperter, deriblandt oliegeologer, fra olieefterforsknings-branchen. Virksomheden har 12 ansatte og Anders Bruun som direktør, der også er medejer sammen med fire andre partnere. Virksomheden har hovedkvarter i København, et kontor i Calgary i Canada og nu også i Australien.

Anders Bruun forklarer, at Qeye Labs med det nye kontor »down under« vil ind i nye områder - og det på flere måder.

»Qeye Labs har en meget stor erfaring, når det kommer til at udvikle løsninger for kunder inden for en bred vifte af felter,« siger Anders Bruun i en kommentar og tilføjer:

»Åbningen af Qeye Labs Sydøstasien giver os mulighed for at bruge vores erfaring i forbindelse med helt nye kunder med helt andre udfordringer.«

Qeye Labs er grundlæggende funderet på knowhow. Det specielt, når det kommer til tolkning af det datagrundlag, der kommer fra seismiske undersøgelser, som bruges i olieefterforskningen. Den kan bruges til direkte at finde olielommer i undergrunden, men den kan også bruges mere strategisk til for eksempel at fastslå, om det kan betale sig at kaste penge i eksisterende oliefelter.

I den forbindelse har Qeye Labs udviklet sit eget computerprogram, der kan få mere præcis information ud af dataen, der kommer fra seismiske undersøgelser. Anders Bruun og holdet bag Qeye Labs går efter at skalere deres virksomhed voldsomt med kontorer i flere af verdens oliecentre.

I den forbindelse har direktøren tidligere spået, at virksomheden inden for fire-fem år vil have op imod 100 ansatte globalt.