Danske oliefelter tørrer ud i rekordtempo

De dyre oliedråber strømmer i stadig tyndere strømme fra de danske oliefelter. Foreløbige tal for den danske olieproduktionen i 2007 viser et markant fald i produktionen i forhold til 2006 på hele 9,7 pct.

Dermed er olieproduktionen fra de danske felter faldet med 20 procent siden 2004, som var rekord-år med 22,6 millioner kubikmeter, skriver Ingeniøren.

I Energistyrelsen kalder Jan H. Andersen faldet »naturligt«, fordi der ikke er etableret nye produktionsanlæg eller bygget ud på de eksisterende:

- På de eksisterende danske felter har vi passeret halvvejsmærket: Vi har altså pumpet mere op af felterne, end der er tilbage. Så hvis vi ikke finder nye felter eller udvikler ny teknologi, så fortsætter faldet i produktionen, siger han til Ingeniøren.

Mandag offentliggjorde A.P. Møller - Mærsk de seneste produktionstal fra Nordsøen, og de fortsætter med at vise en faldende produktion fra Dansk Undergrunds Consortiums 14 oliefelter i Nordsøen. DUC producerede i november 267.400 tønder råolie i gennemsnit dagligt mod en dagsproduktion samme måned året før på 300.800. Dermed følger produktionen trenden fra sidste år, da Mærsk Olie & Gas ligeledes hentede mindre olie op af Nordsøen.

RB-Børsen