Danske og franske biotekselskaber går sammen om kræftbehandling

Det danske biotekselskab Topotarget og den franske kollega BioAlliance Pharma har besluttet at fusionere og skabe et nyt førende selskab inden for sjældne kræftsygdomme. Det sammenlagte selskab skal være børsnoteret i Paris og København.

modelfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIAN DERUNGS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede danske biotekselskab Topotarget har indgået fusionsaftale med BioAlliance Pharma, der er noteret på Euronext-børsen i Paris. Det fusionerede selskab skal udvikle lægemidler til behandling af sjældne kræftsygdomme.

De to selskaber håber at profitere af at lægge deres senfaseprodukter sammen i samme pipiline, og selskabet vil opnå fordele på selve driften, kombineret med videndeling.

»BioAlliance Pharma er med sin position i markedet, senfaseprodukter og ekspertise det perfekte selskab for os at fusionere med, da vi kan fremskynde udviklingen af belinostat i en række nye sjældne kræftindikationer ved at trække på den synergistiske ekspertise i begge ledelsesgrupper. Vi er overbeviste om, at denne fusion vil skabe den størst mulige værdi for vores aktionærer og muligheden for i fællesskab at opbygge en dynamisk ny spiller på markedet for lægemidler mod sjældne kræftsygdomme,« skriver Topotargets adm. direktør Anders Vadsholt i en fælles børsmeddelelse.

Hans kollega i det franske selskab, Judith Greciet, skriver tilsvarende:

»Gennem fusionen med Topotarget styrker og diversificerer vi vores position inden for sjældne kræftsygdomme. Topotarget ledes af et team af yderst erfarne ledere, og fusionen vil give begge teams mulighed for at kombinere deres ekspertviden og derved skabe et nyt selskab med en robust og innovativ pipeline, som kan danne rammen for succes«.

De to selskaber arbejder inden for et marked for lægemidler mod sjældne kræftsygdomme, der sidste år oversteg en værdi på 45 milliarder dollars, og som ventes at nå 80 milliarder dollars i 2018.

Topotargets mest lovende produkt er Belinostat til behandling inden for lumfekræft, der i øjeblikket er i en præ-registreringsfase hos de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA).

BioAlliance Pharma satser mest på sine to produkter Livtag til behandling af leverkræft og Validive til behandling af slimhindeskader i munden som følge af kræftbehandling.

Som led i fusionsaftalen er det aftalt, at Topotargets aktionærer modtager to nyudstedte aktier i BioAlliance Pharma for hver 27 Topotarget-aktier, der ejes. Det betyder, at Topotargets aktionærer kommer til at eje en tredjedel af det sammenlagte selskab, mens de nuværende BioAllinace-aktionærer kommer til at eje to tredjedele fra start.

BioAlliance Pharma, der bliver det fortsættende selskab, er noteret på Euronext Paris, og der vil yderligere blive søgt om optagelse til notering på fondsbørsen i København.

Fusionsaftalen er godkendt af de to største institutionelle aktionærer i begge selskaber. For BioAlliance Pharma drejer det sig om Financière de la Montagne og Idinvest Partners, som repræsenterer 18,8 pct. af aktiekapitalen i BioAlliance Pharma. For Topotargets vedkommende drejer det sig om HealthCap-fondene og HBM Healthcare Investments, som repræsenterer 12,6 pct. af aktiekapitalen i Topotarget, som vil stemme for forslaget om fusion på de kommende ekstraordinære generalforsamlinger i de to respektive selskaber.

Fusionsparterne regner med, at sammenlægningen vil skabe en udvidet aktionærbase med en højere markedsværdi og dermed udgøre en mere attraktiv investeringsmulighed for investorer i USA og Europa.

Det sammenlagte selskab vil blive ledet af en erfaren ledelsesgruppe og støttet af en stærk bestyrelse med omfattende erfaring og gode resultater fra den farmaceutiske industri.