Danske Michelin-restauranter har svært ved at tjene penge

Selvom de får både meget omtale i medierne og har masser af gæster, har de danske Michelin-restauranter svært ved at få økonomien til at løbe rundt.

Foto: Søren Bidstrup. Fra Michelin-restauranten Era Ora
Læs mere
Fold sammen

De danske restauranter i Michelin-klassen har svært ved at tjene penge på trods af masser af medieomtale og fulde huse.

Det viser en gennemgang af af regnskaberne i de danske restauranter med Michelin-stjerner, skriver Børsen.

»Hvis man gerne vil tjene penge, skal man ikke starte en restaurant, som kæmper om Michelin-stjerner. Hver eneste aften skal vi holde et meget højt niveau, og det kræver mange folk i køkkenet, de bedste råvarer og finere interiør. Det er dyrt i forhold til de priser, vi kan tage,« siger indehaver af restauranten Era Ora, Elvio Milleri, til Børsen.

Kun fire af landets 18 restauranter med en stjerne i Michelin-guiden har fået et overskud på over en million kroner i det seneste regnskab, mens lige så mange restauranter taber penge, skriver avisen.

Til gengæld skovler de billigere kæderestauranter som Flammen og Madklubben store overskud ind.