Danske mænd lokkes af falsk ”Pfiagara”

I årets første seks måneder har danskerne købt så meget ulovlig medicin over nettet, at 2007 ser ud til at blive endnu et rekordår for, hvor meget tolderne beslaglægger i Københavns Lufthavn. Især falske potenspiller er et stort problem.

Tolderne i Københavns Lufthavn har beslaglagt over 350.000 piller og ampuller falske lægemidler i de første seks måneder af 2007, skriver Jyllands-Posten. Fortsætter det, vil 2007 blive endnu et rekordår.

”I takt med internettets udbredelse bruger vi mange kræfter på lægemidler, som folk køber via nettet. Det må være fordi, det er nemt og hurtigt, og man behøver ikke rejse udenlands for at købe den ulovlige medicin. Men at folk ikke lærer, at det er farligt, er svært at forstå,” siger afdelingsleder Gitte Plambek til Jyllands-Posten.

Falske potenspiller er især et problem. For eksempel sælges der piller under navnet Pfiagara, der minder om navnet på den lovlige pille Viagra fra medicinalvirksomheden Pfizer. Men også p-piller, behandling mod hårtab, smertestillende medicin og amfetamin er der meget af. De falske produkter kommer blandt andet fra Indien, Thailand og De Forenede Arabiske Emirater.

”Jeg undrer mig jo over, at folk tør bestille den slags medicin. Jeg har oplevet mænd, der personligt ringer mig op, efter at deres potenspiller er blevet beslaglagt. De nærmest trygler om at få dem udleveret. Først når jeg forklarer dem, at den slags lægemidler er ulovlige, og at der er altså er en betydelig sundhedsrisiko ved at tage dem, begynder de som regel at forstå,” siger Gitte Plambek til Jyllands-Posten.