Danske koncertarrangører i stor nordisk fusion: »Vi håber på flere verdensnavne til Danmark«

De har fået navne som Rolling Stones og Katy Perry til Danmark. Nu kan endnu flere verdensstjerner være på vej, efter at en ny nordisk koncertvirksomhed med hovedkontor i København bliver dannet.

Rolling Stones med den lendariske forsanger, Mick Jagger, er blandt de bands, som i de senere år har optrådt i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

En række af Nordens største koncertarrangører går sammen og danner en ny virksomhed med hovedkontor i København. Fremover vil selskaberne fra Danmark, Norge og Sverige forsøge at få flere store verdensstjerner til de nordiske lande.

Det nye selskab får navnet All Things Live og kommer i første omgang til at bestå af seks koncertarrangører, herunder de danske selskaber ICO Concerts og ICO Management and Touring. De to har blandt været med til at få ikoniske Rolling Stones og den amerikanske superstjerne Katy Perry til at spille i Danmark.

»Vi kan ikke garantere noget, men vi håber, at vi kommer til at se flere store verdensstjerner i Danmark,« siger Kasper Kristiansen, der er ledende partner i kapitalfonden Waterland.

Det er den hollandske kapitalfond, der nu samler de seks selskaber, der også tæller Friction og Atomic Soul Booking fra Norge og Blixten & Co og Maloney Concerts fra Sverige.

»Vi kan tilbyde de store verdensstjerner at lave koncerter i alle tre nordiske lande på en gang. Hvis det er Katy Perry, der var her sidste sommer, eller Rolling Stones, kan agenten nøjes med at tale med os om koncerter i alle tre lande,« siger Kasper Kristiansen.

Waterland kommer til at sidde på majoriteten af det nye selskab, mens de enkelte koncertarrangører også vil blive medejere. Det nye selskab vil få en omsætning på godt 600 mio. kr.

»Vi glæder os over nu at kunne forene vores kræfter i All Things Live og styrke samarbejdet om at skabe et endnu bedre tilbud til kunstnere og fans i Norden,« siger Pernille Møller Pedersen, der er medejer af ICO Concerts og ICO Management and Touring sammen med forretningspartneren Kim Worsøe.

Det nye selskab vil komme til at arrangere alt fra koncerter og andre begivenheder med lokale norske, svenske og danske artister til store stadionkoncerter med internationale kunstnere. All Things Live vil repræsentere 140 lokale kunstnere. Det drejer sig herhjemme blandt andre om Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg.

Det samlede europæiske marked for liveunderholdning er ifølge Waterland på over 75 mia. kr. og vokser i øjeblikket med fem pct. om året.

»Det er en spændende industri med masser af muligheder. Analog musik er på vej ud, og folk vil i langt højere grad bruge deres penge på live events og unikke oplevelser,« siger Kaspar Kristiansen.

Han peger på, at markedet i Danmark er kendetegnet ved at bestå af mange små aktører.

»Der er internationalt set en række globale spillere, mens der også er en række små uafhængige promotere i alle lande. I første omgang har vi fokus på Norden, hvor vi mener, at der er masser af muligheder for at tage markedsandele,« siger Kaspar Kristiansen.

Han siger, at Waterland meget gerne vil købe endnu flere nordiske selskaber og lægge dem ind i den nye virksomhed.

»Vi kigger på at købe flere virksomheder op i Norden i den kommende periode. På længere sigt kan det ske, at vi vil kigge på mulighederne uden for Norden, men nu og her har vi nok at se til på de eksisterende markeder,« siger Kasper Kristiansen.

Danske ICO har været blandt de førende nordiske promotionselskaber i over 30 år. Selskabet står bag flere end 500 show om året. Det kan være koncerter, standupshow og andre livebegivenheder. De helt store koncerter for nogle gange flere end 50.000 tilskuere har været med navne som Sam Smith, Rammstein, Katy Perry, Michael Bublé, Dolly Parton, Rolling Stones, Michael McIntyre og Andrea Bocelli.

ICO har også stået bag en række show med Prince og organiserede hans turné »Piano & Microphone«​ i Australien og Canada og hans sidste show nogensinde i Atlanta i USA.

Waterland begyndte i Danmark sidste sommer. Kapitalfonden har rejst en fond på 15 mia kr., der blandt andet skal købe op i Danmark. I sommer købte fonden sig ind i den første danske virksomhed. Det skete, da kontrollen med hestevirksomheden Helgstrand Dressage – ejet af den tidligere OL-medaljevinder Andreas Helgstrand – blev overtaget af Waterland.