Danske kaffebarer brygger sort guld

Kaffebarerne i Danmark brygger i øjeblikket for fuld damp.

Kaffebarerne i Danmark brygger i øjeblikket for fuld damp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmediet Finans har taget pulsen på en række store kaffebarer, og der meldes enstemmigt om vækst, overskud på bundlinjen og ekspansionsplaner. Mens Baresso, Starbucks og Riccos kaffebar alle har vokseværk, leger The Coffee Collective med produktudvikling.

»Vores målsætning er at vokse med tre-fem butikker om året, og på nuværende tidspunkt har vi op til flere forskellige lokationer i spil,« siger Head of Franchise i Dansk Supermarked, Michael Hald, der fungerer som Starbucks-direktør i Danmark til Finans.dk.

Også konkurrenten Baresso forventer om kort tid at kunne offentliggøre et årsregnskab med pæn fremgang. Sidste regnskab viste et rekordoverskud på 6 mio. kr. og et driftsoverskud på 18 mio. kr., skriver Finans. Og med en kapitalindsprøjtning fra tyske JAB Holding forventer kaffekongen at skumme mælken ekstra godt de kommende år:

»Allerede i første halvår planlægger vi åbningen af fem kaffebarer, og vi har flere lokationer i pipeline. Til april åbner vi blandt andet i Kolding Storcenter, og særligt de større, danske provinsbyer ser vi et stort potentiale i,« oplyser adm. direktør i Baresso, Nickolas Krabbe Bjerg.