Danske Jet Time iværksætter akut redningsplan efter millionunderskud

Flyselskabet Jet Time, som blandt andet er central underleverandør for SAS, har igangsat en redningsplan efter et underskud på knap 70 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Danske Jet Time - vigtig underleverandør til SAS - kæmper med millionunderskud og har iværksat en akut redningsplan.
Læs mere
Fold sammen

Et underskud på knap 70 millioner kroner og en omsætning, der var langt lavere end budgetteret, har fået det danske flyselskab Jet Time til at iværksætte en redningsplan.

Det skriver DR Nyheder på baggrund af en intern mail, som mediet er i besiddelse af, til de omkring 600 medarbejdere i selskabet.

Jet Time har eksisteret siden 2006 og flyver blandt andet for SAS og charterrejsebureauerne. Det er blandt andet Jet Time, der håndtere SAS' indenrigsflyvninger fra København til Aarhus og Billund.

Ifølge DR Nyheder kalder Jet Times ledelse i mailen til medarbejderne resultatet for »meget utilfredsstillende,« og redningsplanen kaldes »akut.« Underskuddet gør ifølge mailen et »grimt indhug i selskabets egenkapital og kassebeholdning,« hvilket har gjort det nødvendigt at bede aktionærer og banken om økonomisk hjælp.

Redningsplanen skal ifølge branchesiden Check-in gennemføres over de næste 100 dage, og Jet Times direktør, Klaus Ren, skriver til sine medarbejdere, at det er afgørende for selskabets overlevelse, at planen bliver gennemført med succes.

Han har bekræftet over for DR Nyheder, at der er sendt en mail ud til medarbejderne om konsekvenserne af det dårlige regnskab.

»Vi er ikke eksistenstruet på den korte bane. Vi skal nok være her om et og to år. Men det er ikke det, der er interessant for os - det er, om vi har en arbejdsplads om fem og ti år,« siger han til DR Nyheder og tilføjer, at »der skal kigges på det her.«

Redningsplanen består blandt andet af en strategiplan for 2015 til 2018.