Danske iværksættere bag vagtplaner på internettet

Bahne Sørensen A/S, der driver 15 livsstilsbutikker under navnet Bahne i Danmark, har netop indgået aftale med MineVagter.dk. Bag sitet står to danske iværksættere, der har udviklet et onlineværktøj, som automatisk kan beregne en vagtplan.

To danske iværksættere, Martin Duvander og Shimon Mochizuki, har med MineVagter.dk netop fået et mindre gennembrud, da de har fået en kontrakt i hus med den danske livsstilskæde Bahne.

Shimon Mochizuki arbejder ud fra virksomhedens danske kontor, mens Martin Duvander har valgt at bosætte sig i Los Angeles med henblik på at få hul på det amerikanske marked. Kontrakten med Bahne vurderer Martin Duvander som ekstremt vigtig for det unge iværksætterfirma.

"For os er kontrakten med Bahne en unik mulighed for at komme ind på det danske detailmarked. Vi kan derved etablere os som en virksomhed, der leverer komplicerede softwareløsninger på lige fod med de andre danske og udenlandske navne," fortæller Martin Duvander.

Løsningen til Bahne er blevet skræddersyet specielt til kædens 15 butikker. MineVagter.dk er et system, der automatisk kan beregne en vagtplan ud fra parametre som bemandingsbehov, timeantal og medarbejderpræferencer.

Udover at arbejde ud fra USA og Danmark har MineVagter.dk en udviklingsafdeling i Indien og har netop åbnet en salgsafdeling i Manila, Filippinerne.

De to iværksættere har hver spændende baggrunde. Martin Duvander fortæller, at de mødte hinanden, da han som 16-årig startede et firma, der arrangerede fester – har var Shimon dørmand. Shimon Mochizuki vandt som den første dansker guld i European Open i brasiliansk Jiu Jitso og er siden blevet uddannet til datamatiker.

Martin Duvander har en finansiel baggrund. Han flyttede til London i 1993, hvor han blev valutahandler og siden chef for en valutaafdeling. Herefter flyttede han hjem til Danmark for at arbejde som reklamemand, boede i Athen et par år og flyttede til Los Angeles, hvor han bl.a. solgte merchandise til sportsklubber.

Og nu har han altså kastet sig over vagtplanlægning via internettet med sin gamle kammerat.

"Nu har vi et 'proven product', som vi skal til at markedsføre i USA for ganske små midler. Vi lavede det med vilje i Danmark og testede det der, da jeg ville have, at vi skulle finde fejlene der, og ikke i USA, da vi her kunne blive sagsøgt gule og grønne. Bahne har som sagt netop skrevet under med os - så noget må vi da have gjort korrekt," siger Martin Duvander.

Besøg MineVagter.dk her