Danske investorer vilde med Afrika

Afrika er lig med andet end fodbold for en række danske investorer der har planer om at opføre Afrikas største rapsfarm. Projektet vil indbringe 105 millioner kroner til dansk erhvervsliv.

Foto: AMIT DAVE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Olsens 11 udvalgte kæmper for Danmarks fodbold-ære i Sydafrika kaster danske investorer sig over et storslået investeringsprojekt andetsteds på kontinentet.

Det danske investeringsselskab African Investment vil opføre Afrikas største rapsfarm, der skal komme både lokalbefolkningen og det danske erhvervsliv til gode.

Rapsfarmen, der bliver på 50.000 hektar, eller godt en tredjedel af Danmarks samlede rapsareal, skaber 2000 nye arbejdspladser i Ghana.

Samtidig bliver det dansk erhvervsliv der skal levere maskinerne til rapsfarmen, og dermed er investeringen en dansk gevinst på 105 millioner kroner og samtidig beskæftigelse til knapt 300 mand i Danmark.

African Investment blev startet i 2008 med et mål om at kombinere bistand med forretning. Selskabet lover risikovillige investorer muligheden for at få 20 procent i afkast på de afrikanske projekter, og har tidligere luftet planer om at blive noteret på Fondsbørsen.