Danske investorer i tæt dialog om opgør

Flere danske investorer mødes i øjeblikket jævnligt for at koordinere det kommende retsopgør om OW Bunker. Der kan komme nyt om deres planer inden for den nærmeste uge.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske investorer er i tæt dialog, før de løfter sløret for den kommende retssag om ansvaret for OW Bunkers kollaps. Muligvis i slutningen af denne eller i begyndelsen af næste uge vil der komme nyt fra gruppen af danske investorer, der er anført af pensionskasserne ATP og PFA.

»Vi kigger på sagen, og der kommer snart noget nyt. Vi føler, at vi er kommet mere til bunds i sagen og er kommet meget længere i vores undersøgelse,« siger en investor.

Investorerne vil angiveligt uddybe, hvad de går efter, og vil fremlægge en køreplan for det videre forløb. I øjeblikket holder flere af dem møder for at koordinere den kommende proces.

»Vi møder de andre investorer og diskuterer, hvordan det her skal forløbe. Indtil vi er færdige med det, er der ikke noget nyt,« siger en anden investor. Udover ATP og PFA kan andre store investorer i Danmark som SEB, Maj Invest, Industriens Pension og flere andre være blandt de sandsynlige deltagere i den kommende retssag. De store danske investorer har hyret advokater fra advokatfirmaet Accura til at repræsentere dem ved retsopgøret.

Sagen kommer efter det dramatiske og pludselige sammenbrud i OW Bunker i begyndelsen af november. Virksomheden blev børsnoteret til en værdi af 5,3 mia. kr. i marts, men bukkede under pga. omfattende spekulation i oliekontrakter og tab til en kunde i Singapore.

Onsdag førte det til, at Bagmandspolitiet gik ind i sagen. Politiet vil i første omgang klarlægge, om der er begået noget strafbart.

Indtil videre har bestyrelsen og kapitalfonden Altor, der stod bag børsnoteringen, afvist at have ansvaret for konkursen.

Tidligere topchef Jim Pedersen har kun udtalt sig meget begrænset i sagen. Ledelsen har tidligere beskyldt to forhenværende ansatte for bedrageri, men de blev aldrig politianmeldt. De to ansattes advokater har skarpt taget afstand fra beskyldningerne om bedrageri.

Mens de store professionelle investorer er på vej med en erstatningssag, så har de private investorer gennem Dansk Aktionærforening sideløbende også varslet en kommende retssag.

Ingen af de store investorer har ønsket at kommentere oplysningerne.

LÆS MERE