Danske ingeniørgiganter går sammen

De to store ingeniørfirmaer ALECTIA og NIRAS fusionerer. Jesper Mailind, direktøren i ALECTIA, var manden bag idéen, men den nye direktør bliver NIRAS’ nuværende chef, Carsten Toft Boesen.

Niras og ders direktør Carsten Toft Boesen, adm. dir på Strandvejen i Hellerup Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

To af landets største rådgivende ingeniørfirmaer, NIRAS og ALECTIA, står overfor en fusion. Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse. Firmaerne, der er Danmarks henholdsvis tredje og femte største indenfor sin branche, fortsætter under NIRAS-brandet og kommer til at have flere end 2.000 medarbejdere.

»Vi får en større volumen og kan tilbyde vores kunder endnu mere i ét hus. Inden for alle sektorer, vi opererer i, bliver vi blandt markedslederne. Vi får særdeles stærke faglige miljøer, som gør den nye virksomhed til en attraktiv arbejdsplads for de bedste specialister,« siger Carsten Toft Boesen, der er NIRAS’ adm. direktør, og som fortsætter i den funktion efter fusionen er blevet en realitet.

Direktøren for ALECTIA, Jesper Mailind, har derimod valgt at finde sig et job udenfor branchen til trods for, at han var initiativtageren til den dialog, der førte til fusionen.

Fusionen sker ved, at de fonde, der står bag de to firmaer - ALECTIA-Fonden samt NIRAS-fonden - bliver lagt sammen, hvorefter de operative selskaber følger. Det betyder med andre ord, at ingen penge skal udveksles som en del af en handel, og det kommer det nye firma til gavn, mener Carsten Toft Boesen:

»Vi får endnu større finansiel styrke til at realisere vores vækststrategi. Vi skal udvikle os fra at være en overvejende dansk virksomhed til at være en skandinavisk virksomhed med international orientering, der skaber bæredygtige løsninger på de store globale samfundsudfordringer,« siger direktøren for det nye firma.

Ifølge pressemeddelelsen forventer de to firmaer at blive til ét når Civilstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Konkurrencestyrelsen har sagt god for det. Noget, firmaerne regner med sker indenfor 3-6 måneder. Derefter kan den egentlig integration af de to ingeniørgiganter gå i gang.