Danske ingeniører for små til kæmpejob i Asien

De hjemlige ingeniørhuse rykker ned ad listerne over de største europæiske rådgivere - og det kan koste opgaver i Europa og især i Asien.

Væksten i de europæiske virksomheder er drevet af, at hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme ind på de gode opgaver, hvad enten det er Europa eller Asien, så kræver det robusthed til en skærpet international konkurrence," siger administrerende direktør Henrik Garver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingeniørbranchen i Europa er præget af opkøb og fusioner i højere grad end i Danmark. Og derfor risikerer danske rådgivere at stå svagere, når økonomien i Europa kommer op i gear, og til en række megaprojekter i Asien.

Det vurderer Foreningen af Rådgivende Ingeniører i anledning af den årlige sektorrapport fra søsterorganisationen Svensk Teknik och Design over de største europæiske rådgivere.



"Væksten i de europæiske virksomheder er drevet af, at hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme ind på de gode opgaver, hvad enten det er Europa eller Asien, så kræver det robusthed til en skærpet international konkurrence," siger administrerende direktør Henrik Garver.



Ikke mindst Asien - der dårligt har mærket finanskrisen - byder på en række enorme projekter med broer, lufthavne, energisystemer og anlæg af helt nye byer. Men for at komme i betragtning til opgaverne med rådgivning og beregninger kræver det større volumen, lyder en af konklusionerne i sektorrapporten fra den svenske brancheorganisation.



Fem af de otte danske firmaer på listen over de 300 største rådgiverhuse i Europa er rykket nedad. Højest placeret er Rambøll som nummer 13 - et fald på tre pladser fra året før trods øget omsætning.