Danske hotelpriser falder

Det blev mærkbart billigere at overnatte på hotel i Danmark sidste år. Prisen for en overnatning faldt med seks procent sammenlignet med året før - det fjerdestørste fald i verden.

Det er blevet billigere at overnatte på danske hoteller. Så drømmen om en overnatning på et fem-stjernet hotel som SAS Royal i København er måske nu mere opnåelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet billigere at bo på hotel i Danmark. Faktisk har Danmark efter Marokko og Japan oplevet det største prisfald på hotelværelser på verdensplan. Det fremgår af webportalen Hotels.com’s seneste prisindeks.

Marokko oplevede det største prisfald på verdensplan med 11 procent efterfulgt af Forenede Arabiske Emirater og Japan, som begge oplevede et fald på ni procent. Danmark kommer således ind på fjerdepladsen med et prisfald på seks procent på et hotelværelse.

Finanskrisen og bestræbelser på at tiltrække flere turister er forklaringen, mener portalen:

”De seneste år er der skudt mange nye hoteller op i Danmark. Men med finanskrisen er efterspørgslen faldet, hvilket også har påvirket hotelpriserne,” forklarer Nigel Pocklington, administrerende direktør fra Hotels.com.

I gennemsnit skulle man betale 846 kr. pr. nat for et hotelværelse i 2010 i Danmark. Det er seks procent mindre end hvad en hotelovernatning gennemsnitligt kostede i 2009.

Danmark var ikke det eneste EU-land, der oplevede store prisfald på hotelpriserne i 2010. Også i eurolandene Irland og Grækenland, der begge er ramt af økonomiske vanskeligheder, var der prisfald i hotelpriserne i 2010 sammenlignet med 2009. Faktisk blev Grækenland og Irland efter prisfald på henholdsvis fem procent og fire procent Europas billigste lande at bo på hotel i. En hotelovernatning i Irland kostede således 579 kr. i gennemsnit.