Danske Homemate rykker ind med gourmet-takeaway i Magasin - og bliver spået en stor fremtid

Ukendt investeringfond investerer et tocifret millionbeløb takeaway-virksomheden Homemate og spår virksomheden en god chance for at blive en stor spiller. Også internationalt. Homemate leverer frisk hjemmelavet takeaway og rykker i denne uge ind i Magasin.

Foto: Malene Anthony Nielsen. Gourmet-takeaway får støtte af ukendt kapitalfond. De rykker i denne uge ind i Magasin.
Læs mere
Fold sammen

Den danske takeaway-virksomhed Homemate promoverer sig over for kunderne på nem mad af høj kvalitet, som kunden selv skal opvarme i hjemmet. På fredag åbner virksomheden en butik i Magasin, og inden længe rykker Homemate måske til udlandet.

»Magasin er en optimal placering, hvor vi når mange mennesker med vores budskab om frisklavet kvalitetsmad, der sparer tid og energi. Vi gør det nemt at nyde den hjemmelavede mad med familie og venner, uden at det skal være tidskrævende, stressende eller besværligt,« siger direktør for Homemate, Eric-Alan Rapp.

Med butikken i Magasin har iværksættervirksomheden, der for godt to år siden startede med en butik i Torvehallerne ved Nørreport, åbnet en halv snes butikker i Københavns-området. Lige fra Østerbro og Frederiksberg til Charlottenlund, Vedbæk, Hellerup og Lyngby.

Homemate for lavet maden i firmaets centralkøkken i Søborg. Produkterne kan kunderne enten købe i butikkerne eller bestille online og få bragt til døren.

Den nærmest ukendte investeringsfond Kraks Fond investerer nu et tocifret millionbeløb i Homemate. Dermed følger fonden i kølvandet på rigmanden Niels Martinsens investeringsselskab Friheden Invest, der ligeledes med et tocifret millionbeløb gik ind i ejerkredsen, som også tæller en række mindre private investorer.

Med den sidste investering er den samlede finansiering oppe på 37 mio. kr. Krak Fonden investerer i mindre etablerede erhvervsvirksomheder, der har udviklingsmuligheder.

»Inden for madområdet køber flere og flere færdigmad. Hele det segment er i kraftig vækst. Homemate er en unik virksomhed med meget fine vækstmuligheder. De har en god chance ttil at blive en stor spiller. Også internationalt,« siger , Stig Christensen, der er administrerende direktør i Kraks Fond.

Med fondens investering har Homemate skaffet kapital til at videreudvikle vores koncept både fysisk og digitalt, så vi hele tiden kan tilpasse os kundernes behov. Vi vil udbygge virksomheden med e-commerce, så vi kan gøre kunderejsen endnu smartere og mere fleksibel, så Homemate er en god ven i køkkenet, når hjemmelavet mad skal være nemt – en ambition, som Kraks Fond kan hjælpe os med at indfri,« forklarer Eric-Alan Rapp, direktør og medstifter af Homemate.

“Homemate handler om mere end bare mad. Det er et forretningskoncept med stort vækstpotentiale, fordi det løser et problem i danskernes logistisk udfordrede hverdag. Og det er vi selvfølgelig interesserede i at støtte. Flere og flere danskere handler dagligt over nettet, og e-commerce er en voksende del af vores samfund. Den vækst vil vi gerne være med at stimulere. Desuden hjælper vi Homemate med rådgivning og sparring, så vi kan bidrage til at udvikle forretningen,« siger direktør Stig Christensen fra Krakfonden.

Med Kraks Fonds investering har Homemate kapital nok til at videreudvikle konceptet salg i såvel fysiske butikker og digitalt.

»Vi vil udbygge virksomheden med e-commerce, så vi kan gøre kunderejsen endnu smartere og mere fleksibel, så Homemate er en god ven i køkkenet, når hjemmelavet mad skal være nemt. Det er en ambition, som Kraks Fond kan hjælpe os med at indfri, siger Eric-Alan Rapp fra Homemate.

Kraks Fonds historie var gennem en mange år knyttet til Kraks Forlag. Fonden blev stiftet i 1924 tiat videreføre forlaget. Efter salget i 2007 af internettjenesten krak.dk, Kraks kort og Kraks Blå Bog til svensk-ejede Eniro har fonden fortsat driften med investeringer i nye virksomheder.

Kraks Fond har bl.a. investeret i Resolux, der producerer lysarmaturer til vindmølleindustrien, og Inrotech Danmark, der har sat nye standarder for fremtidens svejsnings- og automatiseringsteknologi. Fra 2011 har fonden også støttet forskning i byers økonomiske udvikling.