Danske Founders House i norsk mega-udvidelse

Founders House åbner 6.000 kvadratmeters iværksætter-campus i Oslo. Dermed bliver den danske virksomhed en af de største på sit felt i Norden.

Byggerodet er væk, og nu skal den ni-etagers store bygning i Oslo indtages af omkring 200 virksomheder. »Der er fokus på start-ups og digital innovation lige nu, så vi har allerede inden åbningsdagen udsolgt af kontorpladser,« siger Founders Houses CEO Tine Thygesen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Founders House startede for seks år siden i Gothersgade, men har siden udvidet en håndfuld gange. Nu åbner et kæmpe iværksættercampus i Oslo.

Visionen er den samme, som den altid har været for Founders House.

»Det handler om at skabe et miljø, der er inspirerende,« siger Tine Thygesen.

Grundtanken er, at mindre start-up-virksomheder kan sidde side om side og bruge hinanden til sparring og samarbejde.

»Man arbejder bedre, hvis man er et sted, hvor man er omringet af spændende mennesker og inspiration, end i en kontorbygning i Ballerup, hvor alt er gråt,« siger Tine Thygesen.

Bygningen er over 6.000 kvadratmeter fordelt over ni etager. Allerede inden åbningen er de faste kontorpladser udsolgte.

»De fleste af dem er mindre teknologi-start-ups, der har et par år på bagen og måske allerede har testet deres koncept, der skal ud over ramperne,« siger Tine Thygesen.

I 2016 fusionerede Founders House med den norske pendant Mesh, så de i dag er et selskab. Det er under navnet Mesh, at bygningen slår dørene op 1. april.

Udvidelsen gør Mesh og Founders House til den største i Norge og en af de største i Norden.

Udvidelsen i Oslo er næppe den sidste, som Founders House har på tegnebrættet. Spørger man virksomhedens CEO, om hun kan forestille sig det i flere lande, er der ingen tvivl.

»Det kan man sagtens forestille sig, for det er absolut planen på længere sigt,« siger Tine Thygesen.

Tine Thygesen har i særlig grad fokus på Norden, fordi vi kan måle os internationalt med mange andre større spillere, hvis de nordiske lande tænker sammen.

»Finske Angry Birds, svenske Spotify og danske Just-Eat er alle sammen spændende virksomheder, der har nordiske rødder. De er eksempler på, hvad vi kan, og hvilket potentiale vi har,« siger Tine Thygesen.

I stueetagen bliver der indrettet en coorporate lounge, hvor man kan komme forbi huset uden at have en fast kontorplads.For det skal ikke kun være et hus forbeholdt de faste kontorpladser, men også medlemmer, der sidder uden for huset. Det kan være større virksomheder, der gerne vil sparre med de mindre start-ups i huset.

»Der er lænestole og god kaffe, og tanken er, at folk kan komme ind et par gange om måneden og få fingeren på pulsen,« siger Tine Thygesen.

Det område skal også huse forskellige events.

Founders House har 35 ansatte og står bag Start Up Village og Founders House, der begge ligger på Islands Brygge.