Danske datacentre med i handel til 56 mia. kroner

Amerikansk opkøb i Europa tager to danske datacentre med sig.

Den hollandske datacentergigant Interxion driver to datacentre i Danmark, som nu indgår i milliardhandelen. Arkivfoto: Interxion Fold sammen
Læs mere

To datacentre i København er med i en handel til 56 milliarder kroner, hvor datacenterselskabet Interxion er blevet overtaget af det amerikanske investeringsselskab Digital Reality.

Opkøbet faldt på plads torsdag. Interxion, der har hovedkontor i den hollandske by Hoofddorp, arbejder i 11 europæiske lande og har blandt andre flere offentlige myndigheder og en række af de store, børsnoterede danske virksomheder som kunder i sine to datacentre i Ballerup og Valby. Interxion har i alt 45 datacentre i Europa.

Digital Reality har hovedsæde i San Francisco på den amerikanske vestkyst og vil med opkøbet være Europas største datacenterudbyder efter Equinix. Interxion kontrollerer også adgangen til flere end et dusin datasøkabler, som kobler Europa sammen med Afrika, Mellemøsten og Asien.

Digital Reality købte i 2016 ind, da konkurrencemyndighederne tvang Equinix til at sælge otte datacentre i Europa i forbindelse med et opkøb.

Datacentre er store haller med kæmpecomputere, som virksomheder lejer sig ind på i stedet for selv at skulle have og stå for parker af egne servere.