Danske brødre tjener over 100 millioner på mobilspil

Spilfirmaet Kiloo, der laver mobilspil, har fået et flot regnskab, og det betyder, at de to brødre bag, trækker millioner ud til sig selv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske brødre står for en af de største succeser i verden, når det kommer til det kæmpestore nye marked for spil til mobiltelefonen.

Det skriver Børsen torsdag.

Det er brødrene Simon og Jacob Møller Jensen, der står bag firmaet Kiloo, og spillet, der tjener millioner til de to dygtige danskere hedder Subway Surfers. Spillets hovedperson er en grafittimalende dreng, der er på flugt fra politiet, og det har altså i flere år været en enorm gevinst for de to danske iværksætterbrødre.

Lige nu ligger Subway Surfers nummer 47 i Apples App Store. Den popularitet kan de to veksle direkte om til et overskud på 156 millioner kroner. Det er 43 millioner bedre end året før. En ekspert ser øgede muligheder for vækst i Kiloo.

»Man spørger altid sig selv, hvor længe det kan blive ved. Men mit bud er, at så længe det går godt for salget af mobiltelefoner, og så længe forbrugerne køber nye telefoner, har det her spil en rigtig god placering. Med tiden vil det vinde hævd som en form for klassiker, siger Jan Neiiendam, chef for Interactive Denmark og spilekspert.

Spillet kan hentes ned på mobilen gratis. Så det, som de to brødre tjener pengene på, er brugere, der tilkøber ekstra fordele, der kan bringe dem længere i spillet.

Regnskabet viser også, at de to ejere trækker 119 millioner ud af selskabet til sig selv.