Danske brødre sælger Sveriges dyreste ejendom

Brødrene Steffen og Morten Olsen-Kludt er parat til at afhænde deres storlandbrug ved Helsingborg for 100 mio. kroner - beløbet gør ejendommen til den dyreste i Sverige lige nu.

De danske landbrugsbesiddere Steffen og Morten Olsen-Kludt sælger ud af deres svenske jord. Her er det dog vestjysk hvede, der står og venter på regnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Jezequel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På Kullen-halvøen nord for Helsingborg har et dansk brødrepar over ti år forvandlet et stort landbrug til en meget stort en af slagsen. Nu vil de sælge, og prisen gør det til den dyreste ejendom til salg i Sverige lige nu.

Det skriver svenske Affärs Världen.

Steffen og Morten Olsen-Kludt er parat til at sælge deres fælles ejendom Svedberga for 120 millioner svenske kroner (104 mio. danske kroner), men for det får man altså også lidt mere end et husmandssted. Svedberga er på 400 hektar.

Brødrene begyndte at opkøbe jord på Kullen i 2001, startende med gården Svedberga. Herefter købte de til, når det var muligt, og det er de opkøb, der i dag har forvandlet landbrugsvirksomheden til en af Sveriges største - det under navnet Svedberga AB. Landbrugsvirksomheden er den femtestørste modtager af landbrugsstøtte fra EU i Sverige.

Trods den svenske forbindelse har de to brødre deres gummistøvler solidt plantet i den danske muld. Mens Morten Olsen-Kludt ifølge Landbrugsavisen driver et stort landbrug på Lolland, så er Steffen Olsen-Kludt advokat hjemhørende i København.

Steffen Olsen-Kludt er blandt andet kendt for at have været advokat for Tineke Færch i det betændte familieopgør om tobaksmillionerne fra salget af Skandinavisk Tobakskompagni.