Danske Banks vragede kronprins får comeback: »Det er klart en stjerne på skulderen«

Den detroniserede topchefkandidat i Danske Bank, Jacob Aarup-Andersen, er blevet forfremmet ved en stor rokade i toppen af landets største bank.

Det er et skridt op for Jacob Aarup-Andersen, at han bliver chef for Danske Banks danske aktiviteter, mener eksperter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et turbulent år træder 41-årige Jacob Aarup-Andersen igen et skridt op ad karrierestigen.

Manden, der var spået som kronprins og dermed aftager for daværende topchef Thomas Borgen, blev sidste år vraget af Finanstilsynet på grund af manglende erfaring.

Men nu får Jacob Aarup-Andersen muligheden for at arbejde sig opad gennem Danske Banks ledelseslag. Torsdag er han blevet udpeget til chef for de danske bankaktiviteter (Banking DK). Derudover skal han midlertidigt varetage stillingen som finansdirektør, indtil tyske Stephan Engels forventes at tiltræde i april 2020.

»Det er et skridt op for Jacob Aarup-Andersen. Det signalerer, at Chris Vogelzang har været tilfreds med hans indsats som chef for Wealth Management. Han bliver betroet jobbet som finansdirektør i mellemtiden, så det her er helt klart en stjerne på skulderen til Jacob Aarup,« siger bankanalytiker Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier.

Jacob Aarup-Andersen har gjort kometkarriere i finansverdenen. Fra 2002 og ti år frem havde han forskellige stillinger i den finansielle sektor i London, blandt andet hos finansgiganten Goldman Sachs.

I 2012 lokkede Danske Bank ham hjem til Danmark, hvor han hurtigt satte sit aftryk på den finansielle sektor. Først var han ansvarlig for en investeringsportefølje i Danske Banks kapitalforvaltning. To år senere blev han finansdirektør i det Danske Bank-ejede pensionsselskab Danica.

Fra nedtur til optur

I 2016 skiftede han til samme stilling i Danske Bank, og siden 2018 har han været chef Danske Banks Wealth Management-afdeling. Samme år indtraf karrierens store nedtur, da Finanstilsynet nægtede at godkende ham som øverste chef for Danske Bank.

»Hvis ikke Vogelzang havde nurset Jacob Aarup eller givet ham et tungt område at arbejde med, var han nok smuttet. Tænk på, hvad har været igennem. Jeg ser det som en forfremmelse, og det vidner om to ting: Både at han er dygtig, og så ligger der noget fastholdelse i det,« siger John Lohff, der er headhunter og partner i Lohff Management Consultants.

Simon Hagbart Madsen, der er analytiker i Jyske Bank, påpeger, at Banking DK er en forholdsvis stor forretning at have ansvar for. Her får Jacob Aarup-Andersen til opgave at rette op på Danske Bank-enhedens resultat, som før skat faldt med 32 pct. i første halvår 2019 i forhold til samme periode året før til 2,7 mia. kroner.

»Jeg tænker, at Jacob Aarup er på vej opad. Det er jo ikke lang tid siden, at Danske Bank prøvede at udnævne ham til topchef, og han har jo gjort et rigtigt glimrende stykke arbejde i banken. Det er formentligt en profil, som Danske Bank gerne vil fastholde – også i forhold til alle de udskiftninger, der har været i ledelseslaget,« siger Simon Hagbart Madsen.