Danske Banks svenske ansatte kan selv bestemme helligdage

Medarbejderne hos Danske Bank i Sverige kan nu i en vis udstrækning selv vælge, hvornår de vil afholde helligdage.

Henriette Fenger, HR-direktør i Danske Bank, har ikke for nuværende planer om at indføre valgfrie helligdage for bankens medarbejdere i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil du gerne kunne holde fri den 4. juli og fejre den amerikanske uafhængighedsdag, så skal du måske overveje at søge arbejde på den anden side af Øresund. Danske Bank vil nemlig ifølge Finanswatch fremover lade sine medarbejdere i Sverige erstatte de traditionelle svenske helligdage med helligdage efter medarbejderens eget valg.

Den såkaldte mangfoldighedskalender er et tiltag fra banken med henblik på at tage hensyn til de mange forskelligartede nationaliteter og religioner, der arbejder i banken. Kinesere kan eksempelvis vælge at fejre det kinesiske nytår den 16. februar næste år i stedet for den 31. december, og i det hele taget vil de traditionelle helligdage i den svenske kalender, så vidt det kan lade sig gøre for den enkelte medarbejdere, kunne blive erstattet med de helligdage og højtider, der nu gælder for medarbejderens religion og nationalitet.

Medarbejderne i Danmark skal dog ifølge bankens HR-direktør, Henriette Fenger Ellekrog, ikke forvente samme helligdagshensyn som i det svenske lige foreløbig.

»Men vi vil naturligvis følge initiativet og erfaringerne fra Sverige for at se, om det er noget, vi kan blive inspireret af på vores øvrige markeder. Men det er altså for tidligt at konkludere på,« lyder det fra HR-direktøren til FinansWatch.