Danske Banks køb af Sampo ramt af renteuro

Uroen på det amerikanske boligmarked kan ses i Danske Banks halvårsregnskab. Storbankens køb af den finske Sampo Bank er således blevet dyrere end ventet på grund af uroen på de finansielle markeder.

”Nettogebyrindtægterne forventes at blive forøget med en-tre procent primært som følge af et stigende aktivitetsniveau på fondsmarkedet og trods udgifter til indgåede credit default swaps som led i finansieringen af Sampo-handelen,” skriver ledelsen i regnskabet.

Danske Bank købte sidste år den finske bank Sampo for 30,1 milliarder kroner. En del af pengene blev skaffet ved at udstede nye aktier, mens resten blev hentet som lån på de internationale finansielle markeder. Det er netop de markeder, der har været hårdt ramt den seneste tid.

Det fremgår ikke umiddelbart, hvor meget dyrere købet er blevet

Højst overraskende faldt Danske Banks gebyrindtægter i første halvår. Det fremgår også, at Danske Bank er blevet ramt af uroen, der har gjort forsikringer mod tab dyrere.

”Nettogebyrindtægterne faldt med to procent til 4.396 mio. kr. Udviklingen kan primært henføres til afholdte udgifter til afdækningen af kreditrisikoen for en portefølje af realkreditlån (credit default swaps),” skriver ledelsen i regnskabet.